Ράπισμα των δικαστών στις αθλιότητες Άδωνη Γεωργιάδη για τη Novartis

Σθεναρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μεταξύ άλλων, και στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος περιφέρεται σε μέσα ενημέρωσης εξαπολύοντας αθλιότητες εναντίον των δικαστών του Δικαστικού Συμβουλίου, επειδή με την απόφασή τους αποκάλυψαν πως η δήθεν σκευωρία γύρω από τα σκάνδαλα Novartis και «λίστας Λαγκάρντ» ήταν ένα κατασκευασμένο μύθευμα.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η δικαστική και εισαγγελική ένωση ανέφερε συγκεκριμένα ότι «οι δικαστικές αποφάσεις δεν επιλύουν πολιτικές αντιπαραθέσεις ούτε και δύνανται να αποτελούν προϊόν “δημόσιας διαβούλευσης”. Αντίθετα, εκδίδονται και δημοσιεύονται διαχρονικά από τους δικαστικούς λειτουργούς, στο όνομα του ελληνικού λαού, κατά συνείδηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους της ελληνικής Πολιτείας και τα στοιχεία της δικογραφίας».

Ανέφερε, ακόμα, πως «οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί της χώρας επιτελούν διαχρονικά το καθήκον τους με ευσυνειδησία και πλήρη γνώση του Δικαίου, και συνεπώς οι κριτές των δικαστών οφείλουν να αυτοπεριορισθούν στον θεσμικά προβλεπόμενο ρόλο τους, να μην εμπλέκουν τη Δικαιοσύνη στο “πολιτικό παιχνίδι” και να μην υπονομεύουν με τις δηλώσεις τους την καθοριστική συμβολή της Δικαιοσύνης στην εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει «Στη δημοκρατία όλοι κρίνονται, και οι δικαστές γι’ αυτά που γράφουν, και ο καθένας αποφασίζει πώς θέλει να τελειώσει την καριέρα του, σε ντροπή ή σε τιμή», παρά το γεγονός πως μία ημέρα νωρίτερα δήλωνε πως αποσύρει ό,τι έχει πει για τη δήθεν σκευωρία Novartis. Πριν από την επίσημη ανακοίνωση και η μειοψηφία του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είχε απαντήσει στον υπουργό Ανάπτυξης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «τα μέλη της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου οφείλουν με τη στάση τους να αποτελούν παράδειγμα μίμησης για τους πολίτες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα