Χαμόγελα και selfie μέσα στα καμένα!

Εκτός τόπου και χρόνου! Σόου Μητσοτάκη στα καμένα με χαμόγελα και selfie

Ολοι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, από το 1974 ως σήμερα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές. Ορισμένοι επιχείρησαν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, ενώ άλλοι τις ανέλαβαν με παρρησία, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να ζητήσουν την ανανέωση της λαϊκής ετυμηγορίας, όπως έκανε ο Κώστας Καραμανλής μετά τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Ομως, κανένας εκ των δέκα πρωθυπουργών της Μεταπολίτευσης σε αυτά τα 48 χρόνια δεν διανοήθηκε την επομένη μιας μεγάλης καταστροφής να επισκεφθεί τους πυροπλήκτους, χαμογελώντας πάνω από τα καμένα και καμαρώνοντας για την προσωπική του επιτυχία! Αυτή η πρωτιά από χθες το πρωί ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει σε αυτά τα τρία χρόνια που κυβερνά τη χώρα πως δεν είναι ένας από εμάς: τη μία ισχυριζόμενος πως έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακρίβεια, όταν είμαστε πρωταθλητές σε ενεργειακό κόστος, και την άλλη όταν λέει πως δεν διαθέτει «λεφτόδεντρο» για τους αδύναμους και ανίσχυρους, ενώ έχει δώσει πάνω από 7 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις.

Το κατέστησε, όμως, σαφές και νωρίτερα, όταν έστηνε γλέντια στην Ικαρία και έκανε moto cross στη Πάρνηθα, εν μέσω της σκληρής καραντίνας που ο ίδιος επέβαλε, ή όταν έπαιρνε το Σινούκ από την Αντίπαρο για να μεταβεί στην Επίδαυρο και να δει την παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη. Χθες, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε ένα βήμα πιο μακριά, αποδεικνύοντας πως η αλαζονεία, η αμετροέπεια και ο πολιτικός κυνισμός που τον διακρίνουν τον έχουν μετατρέψει σε έναν πρωθυπουργό εκτός τόπου και χρόνου, που πλέον προσβάλλει με άμεσο τρόπο το δημόσιο αίσθημα.

Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Παίδων Πεντέλης, όπου ο πρωθυπουργός έφτασε συνοδεία 15 αυτοκινήτων και πέντε… θωρακισμένων οχημάτων! Σε ένα απολύτως προστατευόμενο περιβάλλον και χωρίς την παρουσία πυροπλήκτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με πυροσβέστες και υγειονομικό προσωπικό, βγάζοντας selfie μαζί τους και γελώντας με φόντο την καμένη γη. Υπό άκρα μυστικότητα, η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού αναχώρησε για την «πηγή Καρακαντά», στον δρόμο από Πεντέλη προς Αγιο Πέτρο, και τις καμένες εκτάσεις στο Ντράφι, στο Πανόραμα Παλλήνης και στην Ανθούσα, χωρίς και πάλι να συναντηθεί με πληγέντες.

Εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα και προστατευμένος από τον γαλάζιο «στρατό» που τον περιβάλλει κάθε φορά που βγαίνει από το Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ή έστω να εκφράσει τη λύπη του για όλα αυτά που αντίκρισε κι έτσι επέμεινε στη λογική του αυτοθαυμασμού και της επευφημίας του κυβερνητικού έργου. «Το είπα και χθες, το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι αυτό το οποίο κρατώ ως μία θετική εξέλιξη είναι το επίπεδο της οργάνωσης και του συντονισμού μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων» κόμπασε ο πρωθυπουργός!

Το εντυπωσιακό, βέβαια, είναι πως πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής των καταστροφών που έχουν προκληθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποτίμησε την έκτασή τους και ισχυρίστηκε πως «ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά, παρότι η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό, είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ένταση του φαινομένου»! Το χθεσινό σόου του Ελληνα πρωθυπουργού πάνω στις στάχτες της Πεντέλης προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να στηλιτεύει το εύθυμο κλίμα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην Πεντέλη και να σχολιάζει ότι το έλλειμμα ενσυναίσθησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πάνδηλο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα