Αλβανία: Η υπηρέτρια του Ερντογάν προκαλεί την Ελλάδα!

Ο μόνιμος αντιπρόσωπός της στον ΟΗΕ έθεσε θέμα απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων στηρίζοντας την τουρκική επιχειρηματολογία

Συνεχίζεται η επίδειξη ανθελληνισμού εκ μέρους του αλβανικού κράτους, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας με κάθε τρόπο στηρίζει την Αλβανία στην ενταξιακή της πορεία και φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της, κρατώντας την οικονομία της ζωντανή.

Μετά την ανακίνηση -από τα χείλη της Αλβανίδας υπουργού Εξωτερικών- θέματος Τσάμηδων, μετά τις απαράδεκτες εκδηλώσεις στην αλβανική Βουλή, στις οποίες η χώρα μας κατηγορείτο για γενοκτονία… αλλά και τα αδιάκοπα πάρε δώσε με την Αγκυρα, οι Αλβανοί κατηγόρησαν την Κυπριακή Δημοκρατία για «απομόνωση» των Τουρκοκυπρίων. Το απίστευτο αυτό περιστατικό έλαβε χώρα -σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτουν κυπριακά μέσα αλλά και η ιστοσελίδα slpress.gr- στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την περασμένη Τετάρτη 20 Ιουλίου, όταν ο Αλβανός μόνιμος αντιπρόσωπος ζήτησε τον λόγο και ανέπτυξε το θέμα της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Ανέφερε ότι θα παρουσιάσει διατύπωση για το διακοινοτικό εμπόριο.

Είπε πως εκφράζει την ανησυχία του για εμπόδια που τίθενται (;!) στο εμπόριο (σ.σ.: ένθεν κακείθεν της Γραμμής Αττίλα). Πρόσθεσε, δε, πως διαπιστώνονται και καθυστερήσεις στις διελεύσεις από τα οδοφράγματα.

Την περασμένη δηλαδή Τετάρτη, την επέτειο της εισβολής που οδήγησε στον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, που αποτελεί ακόμη ανοιχτή πληγή για όσους ψάχνουν τους αγνοουμένους τους, που οδήγησε στην επί σχεδόν πενήντα χρόνια κατοχή της μισής Κύπρου, το αλβανικό κράτος αποφάσισε να ασχοληθεί με το διακοινοτικό εμπόριο και τις υποτιθέμενες «αδικίες» κατά του κατοχικού καθεστώτος.

Αυτή είναι η χώρα που η χώρα μας προσπαθεί με κάθε τρόπο -ακόμη και σπαταλώντας πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο- να βάλει με το ζόρι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου και από εκεί να παίζει τον ρόλο του… δούρειου ίππου της Τουρκίας. Ο Αλβανός μόνιμος αντιπρόσωπος δεν ήταν ο μόνος, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο μόνιμος αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, που ανέπτυξε το ίδιο αφήγημα και επιχειρηματολογία.

Κατά της Κύπρου όμως στράφηκε και το… Μεξικό, του οποίου ο μόνιμος αντιπρόσωπος αναφέρθηκε στο Μεταναστευτικό και φέρεται ότι ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη διαχείριση που γίνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, κατηγορώντας τη Λευκωσία πως δεν τηρεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Το Μεξικό δηλαδή, μια χώρα από την οποία εκατομμύρια περνούν για να κατευθυνθούν προς τις ΗΠΑ, ζητά να μετατραπεί η Κύπρος, που ήδη χειμάζεται δημογραφικά και αντιμετωπίζει πρόβλημα εθνικής επιβίωσης, υπό τη διπλή πίεση κατοχικών δυνάμεων και μεταναστευτικού, σε μια χώρα που θα υποδεχθεί όσους αποφασίσει να της στείλει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τα άλλα, εμείς συνεχίζουμε να αναπαράγουμε τον μύθο της «απομονωμένης» Τουρκίας…

Θράκη: Ανενόχλητοι παρελαύνουν ο ένας μετά τον άλλον οι Τούρκοι αξιωματούχοι

Συνεχίζονται στη Θράκη οι τουρκικές προκλήσεις, αφού μετά τον θάνατο του ψευδομουφτή, είχαμε το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ ως ευκαιρία για… παρέλαση Τούρκων επισήμων στην περιοχή. Επισήμων που δεν χάνουν ευκαιρία από ελληνικό έδαφος να μιλήσουν για «τουρκική μειονότητα», ξεχνώντας την τόσο αγαπητή σε άλλες περιπτώσεις στους ίδιους Συνθήκη της Λωζάννης. Μετά τους «επισήμους» του τουρκικού κράτους και τους «επίλεκτους» του προξενείου, που προσπάθησαν -ανεπιτυχώς- να μετατρέψουν σε τουρκογιορτή την κηδεία του ψευδομουφτή, αλλά και τον… Αχμέτ Νταβούτογλου, ήταν η σειρά του Τούρκου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Παρότι πριν από την άφιξή του ήδη ενημέρωνε για τις προθέσεις του, λέγοντας ότι θα συναντήσει εκπροσώπους της «τουρκικής μειονότητας», κανείς δεν τον ενόχλησε και έτσι είχαμε ξανά μια από τα ίδια.

Ο Τούρκος υπουργός έκανε τις βόλτες του και δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί -όπως και ο Αχμέτ Νταβούτογλου- με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, είχε σειρά επαφών, ενώ συναντήθηκε και με τον «ψευδομουφτή» Ιμπραήμ Σερήφ αλλά και με εκπροσώπους της μειονότητας. Στο μνημόσυνο ο Κιράν μετέφερε και διάβασε προκλητικό μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο -σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr- ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «στην 27η επέτειο κοίμησης του αξέχαστου ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης Σαδίκ Αχμέτ, για μία ακόμη φορά τον μνημονεύω με ευγνωμοσύνη. Η ψυχή του ας αναπαύεται στον παράδεισο. Ο αείμνηστος Σαδίκ Αχμέτ, που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα των Τούρκων της δυτικής Θράκης, ήταν πραγματικά ένας αγωνιστής».

Κάλεσε μάλιστα σε αγώνα όσους τον άκουγαν, διευκρινίζοντας πως αυτός «θα συνεχιστεί μέχρι να αποκτήσουν οι ομογενείς μας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους». Ξεπερνώντας μάλιστα κάθε όριο, ο Σελίμ Κιράν μετέφερε τα εξής εκ μέρους του Ερντογάν: «Συνεχίζουμε να επιστρατεύουμε όλες τις δυνατότητές μας για τη βελτίωση των συνθηκών της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και για την επίλυση των θεμάτων της. Στη βάση των διμερών συμφωνιών και του Διεθνούς Δικαίου, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαίων και δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα