Τα κροκοδείλια δάκρυα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μαύρη εργασία των νέων

Ας του πει κάποιος ότι είναι πρωθυπουργός

Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να λέει χωρίς περιστροφές ότι οι νέοι προτιμούν να μην ασφαλίζονται αλλά να πληρώνονται «μαύρα» για να βάζουν πιο πολλά λεφτά στην τσέπη τους; Δυστυχώς, είναι δυνατόν όταν πρόκειται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φαίνεται ότι αγνοεί κάτι πολύ απλό: πως ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό σε κάποιο βαθμό, ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να το λέει, όχι μόνο γιατί εμμέσως πλην σαφώς το ενθαρρύνει, αλλά κυρίως γιατί αυτό που θα πρέπει να λέει και αυτό που περιμένουν οι νέοι εργαζόμενοι να κάνει είναι να πάρει μέτρα, να ενισχύσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για να κάνει ελέγχους, να κάνει ενημερωτικές καμπάνιες για να μη συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα που ευνοούν τους εργοδότες και που σε σημαντικό βαθμό οι ίδιοι τα επιβάλλουν στους νέους!

Αλλά, δυστυχώς, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα είχε πει κι άλλα απίθανα πράγματα, όπως ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι… εξαρτημένοι από τον μισθό τους (σ.σ.: προφανώς θεωρεί ότι οι άνθρωποι δουλεύουν από χόμπι κι έχουν άλλα εισοδήματα για να ζουν), ενώ άλλη φορά έδωσε συμβουλές σε νέους να μην κοιτάζουν μόνο τα λεφτά αλλά να ζουν και λίγο πιο ολιστικά!

Ο πρωθυπουργός λοιπόν προχθές σε συζήτηση με εργαζόμενους νέους, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης με θέμα «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τους Νέους», είπε μεταξύ άλλων: «Θα σταθώ καταρχάς στην πιο σημαντική πτυχή κατά την άποψή μου: τον πειρασμό του νέου να συμμετέχει και αυτός συχνά, όχι πάντα, οικειοθελώς σε ένα σχήμα “μαύρης” εργασίας ή μερικώς ασφαλισμένης εργασίας.

Όταν είσαι νέος 20-22 ετών, ο πειρασμός είναι να δεις πόσα χρήματα θα μπουν στην τσέπη σου εκείνη τη στιγμή και σίγουρα το τι θα γίνει μετά από 30, 40, 50 χρόνια είναι αρκετά μακριά από τη σκέψη σου». Αυτά και άλλα είπε ο κ. Μητσοτάκης, προβαίνοντας σε διαπιστώσεις ως απλός πολίτης ή ως αναλυτής και όχι ως πρωθυπουργός που οφείλει να ενισχύσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για να κάνει αποτελεσματικούς ελέγχους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα