Θρασύτατος εκβιασμός Άδωνη Γεωργιάδη στους βουλευτές!

Ο υπουργός Ανάπτυξης απείλησε με λουκέτο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, εάν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιό του

Στα χνάρια του Ευάγγελου Βενιζέλου βαδίζει ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, καταπώς φαίνεται, ζήλεψε τη δόξα του γνωστού και μη εξαιρετέου πολιτικού δεινοσαύρου, και αποφάσισε να απειλήσει την αντιπολίτευση, ώστε να υπερψηφίσει το νομοσχέδιό του για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας! Το πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά ήθη και έθη συμβάν έφερε εντόνως στη μνήμη τις μαύρες εποχές του πρώτου Μνημονίου, καθώς κάτι αντίστοιχο απαιτούσε το 2010 και ο τότε υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (που πήγαν τελικά στα χέρια του Ισκαντάρ Σάφα), ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήθελε να πέσει στη λούμπα…

Το αδιανόητο περιστατικό έλαβε χώρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, στην οποία εισήχθη το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και τη συμφωνία με την εταιρία ONEX ELEFSIS, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να απειλεί ευθέως πως αν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. δεν υπερψηφίσουν το σχέδιο της κυβέρνησης σταματά, και επομένως τα Ναυπηγεία θα κλείσουν! «Εάν δεν ψηφίσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, εγώ δεν θα προσφύγω στο δικαστήριο και δεν θα καταθέσω το αίτημα. Θα πάμε σε βίαιη ρευστοποίηση και ο καθένας θα πάρει την ευθύνη του. Τελεία και παύλα» είπε προκλητικά.

Συνέχισε μάλιστα το παραλήρημα, λέγοντας πως «πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες μου δεν θα τα επιτρέψω. Δηλώνω, για να το ξέρουν, όλοι ότι το σχέδιο σταματάει, αν ένα από τα δύο κόμματα δεν ψηφίσει. Να ξέρουν οι εργαζόμενοι ότι το Ναυπηγείο θα κλείσει, θα απολυθούν υποχρεωτικά, δεν θα πάρουν ούτε ευρώ, παρά μόνο όσα προβλέπει ο νόμος».

Ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση από τις απαράδεκτες απειλές συνιστά το γεγονός ότι λίγα μόλις λεπτά αργότερα ο Αδωνις Γεωργιάδης, επειδή υπήρξαν εύλογες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε μια μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα, προσπαθώντας ταυτοχρόνως να κάνει το μαύρο άσπρο, ισχυριζόμενος πως ουδέποτε απείλησε και πως πρόκειται περί παρεξήγησης, καθώς απλώς ζητά να υπάρξει η μέγιστη πολιτική συναίνεση!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, αντέδρασε με σφοδρότητα, με τον Νεκτάριο Σαντορινιό και τη Μαριλίζα

Ξενογιαννακοπούλου να καταγγέλλουν ωμό εκβιασμό, ξεκαθαρίζοντας πως κάθε κόμμα και κάθε βουλευτής ψηφίζει ανεπηρέαστα, με βάση τις αρχές του. Η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις επί του νομοσχεδίου, μεταξύ άλλων, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την εξόφληση των δεδουλευμένων.

Σημειωτέον ότι παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Σταμάτης Πουλής, γνωστός από την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρουσία που σχολιάστηκε εντόνως στα πηγαδάκια, με τον ίδιο τον Αδωνι Γεωργιάδη να απαντά, ερωτηθείς από βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως είναι συνεργάτης του και συνεισέφερε στη σύναψη της συμφωνίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα