Ο Βορίδης ανέλαβε να «ξεπλύνει» τον υμνητή του ψευδοκράτους

Ο Βορίδης υπεραμύνθηκε στη Βουλή της απαράδεκτης τιμητικής πολιτογράφησης του Τούρκου Αγιαβέφε

Στο ξέπλυμα του υμνητή του ψευδοκράτους Γιασάμ Αγιαβέφε προχώρησε ο Μάκης Βορίδης, μετερχόμενος μάλιστα πρωτοφανή και γελοία επιχειρήματα, και φτάνοντας στο σημείο να τον βαφτίσει… επενδυτή! Μιλώντας από το βήμα της Βουλής -απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Κ. Ζαχαριάδη (ΣΥΡΙΖΑ)-, ο υπ. Εσωτερικών βρέθηκε ενώπιον των ευθυνών του για την απαράδεκτη, τιμητική πολιτογράφηση του Γιασάμ Αγιαβέφε, ο οποίος όχι μόνο έχει κατηγορηθεί για διάφορες παράνομες δραστηριότητες, αλλά είχε λάβει και «ιθαγένεια» από το ψευδοκράτος.

Μόνο που, αντί να απολογηθεί, υπεραμύνθηκε της τιμητικής πολιτογράφησής του, επικαλούμενος -ανάμεσα στα άλλα- τις επενδύσεις που κάνει στην Ελλάδα. Με περισσό θράσος και εντελώς ανενδοίαστα, ο Βορίδης ισχυρίστηκε πως «έχει επενδύσει 20.000.000, έκανε δωρεές 1.000.000, είναι σημαντική πράξη και, ναι, θεωρώ ότι δικαιούται τιμητικής πολιτογράφησης», λέγοντας μάλιστα, χωρίς περιστροφές, ότι «το κρίσιμο ζήτημα είναι να προσελκύσουμε επενδυτές, και όταν κάποιος έρχεται και κάνει τέτοιου είδους μεγάλες τοποθετήσεις χρημάτων, κάνει κάτι σημαντικό για τη χώρα». Ο ίδιος επικαλέστηκε τόσο τις επίμαχες επιστολές του Γεωργιάδη και του μητροπολίτη Πειραιώς όσο και τα δελτία Τύπου της Ιεράς Συνόδου και της ΕΛ.ΑΣ., που αναφέρονταν στις δωρεές του, λες και αρκεί μια απλή δωρεά για να αποκτήσει κάποιος την ελληνική ιθαγένεια.

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι ο Αγιαβέφε δεν συνδέεται με το ψευδοκράτος, εφόσον δεν κατέχει πλέον την «ιθαγένεια» που έλαβε το 2016. Τον χαρακτήρισε, δε, «πολιτικό πρόσφυγα», υποστηρίζοντας ότι όλες οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα είναι «μη επιβεβαιωμένες» και «διαχυόμενες από τον τουρκικό Τύπο».

Οι απαντήσεις του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος σημείωσε πως «δεν είναι το πορτοφόλι το κριτήριο για απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, δεν είναι golden visa η ιθαγένεια». Ο δε παριστάμενος Παύλος Πολάκης σχολίασε την ώρα που ο υπουργός ανέφερε πως του αξίζει η τιμητική πολιτογράφηση επειδή κάνει δωρεές: «Αν δεν “ξεπλένει μαύρα”», με τον Μάκη Βορίδη να τον αμφισβητεί, ρωτώντας τον: «Το ξέρετε αυτό;»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα