Καταγγελία από Καμμένο για παρακολουθήσεις από ιδιώτες

Ο πρώην υπ. Εθνικής Αμυνας ύψωσε ασπίδα προστασίας στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το θέμα με τους κοριούς

Να και κάποιος που τόλμησε -κόντρα στο ρεύμα- να υψώσει ασπίδα προστασίας στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την οποία πρώτη απ’ όλους πλήττει και απαξιώνει η ίδια η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ευθύνη του οποίου ανήκει η λειτουργία της, εμπλέκοντάς τη σε θέματα ξένα στην εθνική της αποστολή και σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, που χθες έκανε ξεκάθαρη παρέμβαση για το θέμα με τις υποκλοπές με μια καταγγελία-φωτιά, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν ιδιώτες με τα λεγόμενα «βαλιτσάκια» και τα λογισμικά παρακολούθησης, που χρησιμοποιούν τα προϊόντα εγκλήματός τους για να εκβιάζουν μέσω δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ.

Παράλληλα ο πρώην υπουργός υπενθυμίζει και τα προϊόντα υποκλοπής από επωνύμους, τα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να νομιμοποιήσει για να διώξει πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους! Ο πρώην υπουργός έγραψε συγκεκριμένα στα social media: «Τη στιγμή που η χώρα δέχεται απειλές ευθείες και ασύμμετρες από την Τουρκία, είναι λάθος να στοχοποιείται η ΕΥΠ και ιδιαίτερα όταν λογισμικά παρακολούθησης χρησιμοποιούν ιδιώτες επώνυμοι και δημοσιοποιούν από τα ΜΜΕ προϊόντα υποκλοπής»…

Η παρέμβαση υπέρ της ΕΥΠ του πρώην υπουργού αποκτά μεγαλύτερη αξία και σημασία, γιατί, όπως αναφέρει και ο ίδιος, η στοχοποίησή της και κατά συνέπεια και η επιχείρηση απαξίωσής της γίνεται σε μία περίοδο που η χώρα δέχεται ευθείες απειλές και ασύμμετρες από την Τουρκία. Και σε μία τέτοια περίοδο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πρέπει να ασχολείται με την εθνική της αποστολή, που είναι η συλλογή πληροφοριών για την προστασία της χώρας απ’ όσους την απειλούν και να μην εμπλέκεται από την κυβέρνηση σε μικροπολιτικά παιχνίδια, που μειώνουν την αξιοπιστία της και την επιχειρησιακή της ικανότητα.

Αυτή τη διάσταση εν μέσω ενός δύσκολου εθνικά καλοκαιριού, με τους Τούρκους να απειλούν με μια επανάληψη της έντασης στο Αιγαίο όπως εκείνη του 2020, δεν βρέθηκε κανείς να την αναδείξει, ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση αλλά και κανείς άλλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα