Αγία Σοφία: Δίχως τέλος οι τουρκικές προκλήσεις!

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στην Αγία Σοφία, ακόμη και δύο ολόκληρα έτη μετά τη μετατροπή της σε τζαμί, καθώς, όπως φαίνεται, το καθεστώς του Ερντογάν επιθυμεί με κάθε τρόπο να χρησιμοποιεί τον ιερό τόπο της χριστιανοσύνης για να προωθεί την επιθετική του ατζέντα.

Αυτή τη φορά ήταν εκατοντάδες παιδιά νεαρής ηλικίας που βρέθηκαν σαν σε «εκδρομή» στην Αγία Σοφία για να φωνάζουν το ισλαμιστικό σύνθημα «Αλλάχου Ακμπαρ» ως απάντηση στη φράση «τακμπίρ». Δεν πρόκειται, όμως, περί κάποιας «αθώας» οργάνωσης νεολαίας, αλλά για έναν μηχανισμό που συνδέεται άμεσα με το τουρκικό παρακράτος και τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.

Τη συγκεκριμένη εκδήλωση, με τον προκλητικό τίτλο «Συνάντηση θερινών σχολείων Αγία Σοφία», που έγινε πριν από λίγες ημέρες, διοργάνωσε το Ιδρυμα Τουρκικής Νεολαίας, το οποίο ανήκει στον κύκλο Ερντογάν. Γεγονός που αναδεικνύεται από το ότι σε αυτό διοικητική θέση έχει ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του προέδρου της Τουρκίας.

Το όνομα του Μπιλάλ Ερντογάν, ο οποίος από ό,τι φαίνεται έχει αναλάβει τη χειραγώγηση του πλέον φανατικού κοινού των ισλαμιστών στην Τουρκία, έχει αναφερθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε σχέση με τη ριζοσπαστικοποίηση ακόμη και Ινδών μουσουλμάνων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ινδικά μέσα ενημέρωσης, η συγκεκριμένη οργάνωση πρωτοστατεί σε ένα ιδιότυπο «ισλαμιστικό εράσμους», καθώς παρέχει πλούσιες υποτροφίες για να σπουδάσουν στην Τουρκία μουσουλμάνοι Ινδοί από το Κασμίρ μέσω κρατικά επιχορηγούμενων ΜΚΟ»: «Μόλις οι φοιτητές προσγειωθούν στην Τουρκία, τους προσεγγίζουν και τους αναλαμβάνουν άτομα που ενεργούν για λογαριασμό του Πακιστάν».

Αυτή είναι η οργάνωση στην οποία επετράπη να μετατρέψει σε «χάβρα» την Αγία Σοφία, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να επαναλάβει το μήνυμα της «κατάκτησης», που είναι άλλωστε τόσο σημαντικό σε ολόκληρο το Ισλάμ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα