Στην Κύπρο ο μίτος των υποκλοπών από την ΕΥΠ

Αποκάλυψη για πρόσωπα που σχετίζονται με το λογισμικό παρακολούθησης Ανδρουλάκη και Κουκάκη

Τα στοιχεία που επικαλέστηκε η «δημοκρατία» τις προηγούμενες ημέρες δεν άφηναν καμιά αμφιβολία ότι ο μίτος του σκοτεινού σκανδάλου των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων βρίσκεται στην Κύπρο.

Με βάση τις καταιγιστικές πληροφορίες που έρχονται στο φως από τη δημοσιογραφική έρευνα στη Λευκωσία, συμπεραίνεται ότι το σκάνδαλο με το λογισμικό υποκλοπών Predator συνδέεται άμεσα με την Κύπρο και την οδό Αλέξανδρου Παναγούλη στη Λάρνακα, όπου βρίσκεται το Novel Tower και ήταν σταθμευμένο το βαν παρακολουθήσεων.

Το κτίριο, δηλαδή, στο οποίο συστεγάζονταν οι εταιρίες του Ισραηλινού πράκτορα Ταλ Ντίλιαν και του στενού συνεργάτη του, Αβραάμ Σαχάκ Αβνι.

Η έγκυρη συντηρητική εφημερία «Φιλελεύθερος» αποκάλυψε χθες τον άνθρωπο-κλειδί που σχετίζεται με το λογισμικό με το οποίο έγινε απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο οποίος παρακολουθείτο επί 10 εβδομάδες.

Ταυτόχρονα, η εφημερίδα τεκμηριώνει τη στενή σχέση του με τους Ντίλιαν και Αβνι, την υπόθεση του μαύρου βαν κι -ασφαλώς- την Κύπρο. Πρόκειται για τον Γιαρόν Λεβγκόρεν, μόνιμο κάτοικο Καναδά. Ο τελευταίος, σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Εταιριών της Ουγγαρίας, είναι αξιωματούχος της Cytrox Holdings Zrt. Η εν λόγω εταιρία ανέπτυξε το περίφημο Predator, που θεωρείται το πιο προηγμένο λογισμικό παρακολουθήσεων.

Συνεργασία

Ο Λεβγκόρεν συνεργάστηκε και με τους δύο επιχειρηματίες που απασχόλησαν πολύ έντονα, τον Νοέμβριο του 2019, με το διαβόητο βαν. Κι αυτό αποδεικνύεται μέσα από το ιστορικό της κυπριακής εταιρίας POLTREX LIMITED.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από τον εκτελωνισμό στην Κύπρο του συγκεκριμένου βαν, ξετυλίγοντας μια ιστορία με εξαρχής ύποπτα χαρακτηριστικά. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας είχε, στις 4 Οκτωβρίου 2018, καταθέσει χαρτιά στο Τμήμα Τελωνείων για την είσοδο στη χώρα του οχήματος, για το οποίο υποστήριζε πως διαθέτει εξοπλισμό για την παρακολούθηση μετεωρολογικών φαινομένων.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος άνθρωπος, ο Τας Ντίλιαν, πρώην πράκτορας του Ισραήλ, διαφήμιζε στο γνωστό περιοδικό «Forbes» ότι πρόκειται για όχημα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, γραπτών μηνυμάτων και άλλων ηλεκτρονικών δεδομένων…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα