Εμετικός Ερντογάν! «Ρίξαμε τους απίστους στη θάλασσα»

Παραλήρημα μίσους κατά της Ελλάδας σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ξεπέρασε ακόμα και τον πιο αήθη εαυτό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχωρώντας χθες σε νέες προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις εναντίον της πατρίδας μας. Ο Τούρκος πρόεδρος παρευρέθηκε στην Κιουτάχεια, σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, και δεν δίστασε να πει, χωρίς ίχνος σεβασμού στο δράμα τόσων χιλιάδων ανθρώπων, πως «το τουρκικό έθνος έριξε τους άπιστους Ελληνες στη θάλασσα της Σμύρνης».

«Με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος έριξε τους άπιστους Ελληνες στη θάλασσα της Σμύρνης» είπε ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας πως «το γεγονός ότι, ενώ ο εχθρός υποχωρούσε, έκαιγε όλες τις πόλεις μας είναι απόδειξη του πόσο ποταποί είναι στον χαρακτήρα τους. Οπως ακριβώς και σήμερα».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο -που μάλλον ήταν «τσακωμένος» με το μάθημα της Ιστορίας στο σχολείο- «ο εχθρός είχε πολλά πολυβόλα, αυτοκίνητα, κανόνια και αεροπλάνα. Αλλά η καρδιά του στρατιώτη μας, που ήταν γεμάτη πίστη, αντιστάθμισε όλες αυτές τις ελλείψεις.

Ενώ ο Ελληνικός Στρατός αποχωρούσε, το 65% των 200.000 στρατιωτών του έμειναν ως θύματα στην Κιουτάχεια και στο Αφιόν Καραχισάρ». «Με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος έχυσε τους απίστους στη θάλασσα στη Σμύρνη» δήλωσε και πρόσθεσε πως «το έθνος μας έσκισε τις Συνθήκες των Σεβρών σε αυτά τα εδάφη και τους τις πέταξε στα μούτρα. Δηλώσαμε σε όλο τον κόσμο με αυτή την εξέγερση ότι ο Τούρκος δεν μπορεί να αιχμαλωτιστεί. Το έθνος μας έδειξε για άλλη μια φορά σε φίλο και εχθρό ότι είναι αποφασισμένο να προστατεύσει την αιώνια πατρίδα του».

Λίγο νωρίτερα, δηλώσεις σε αντίστοιχο τόνο έκανε και ο κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επίσης με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την 30ή Αυγούστου 1922. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα «στραγγίζει» την υπομονή της Τουρκίας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, και εντείνει τις παρενοχλήσεις της στον αέρα και στο έδαφος, γεγονός που αποτελεί ασύμμετρη ανάκλαση των εκατοντάδων χρόνων του εφιάλτη που ζει εδώ και 100 χρόνια. «Ευχή μου είναι η σημερινή κυβέρνηση, που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό, να συνέλθει και να σταματήσει άμεσα να κυνηγά την τρέλα. Διαφορετικά, το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πολύ βαρύτερο από τις 30 Αυγούστου 1922 και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της Ιστορίας» είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα