Ο διασυρμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στα διεθνή μέσα συνεχίζεται

Ο διεθνής Τύπος διασύρει τον Ελληνα πρωθυπουργό και κατ’ επέκταση και την Ελλάδα σε καθημερινή βάση. Τα χαστούκια που δέχονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι απανωτά και η ζημιά, αν όχι ανεπανόρθωτη, μη διαχειρίσιμη. Μέσα σε δύο ημέρες τρία ξένα ΜΜΕ, η «Le Monde», το «Spiegel» και η «TAZ» (Tageszeitung) δημοσιεύουν άρθρα που είναι κόλαφος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το δημοσίευμα του «Spiegel» για το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει τίτλο «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία» και ο δημοσιογράφος τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός «έχει κάνει το ψέμα συστατικό στοιχείο της πολιτικής του». Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει ότι με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα «διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο προς την κατεύθυνση της απολυταρχίας».

Αντίστοιχο δημοσίευμα υπάρχει και στην επίσης γερμανική «TAZ» (Tageszeitung), η ασχολείται με το θέμα των υποκλοπών και τον αντίκτυπο που έχει αυτό το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών στην Ευρώπη και στους θεσμούς της Ε.Ε. Σχολιάζει τις έντονες αντιδράσεις των Ευρωπαίων και έχει τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός που δεν πιστεύει κανείς».

Η γαλλική «Le Monde» υπογραμμίζει με τον τίτλο της «Το ελληνικό Watergate αποδυναμώνει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα και ουσιαστικά μάς… ενημερώνει ότι η εικόνα του Ελληνα πρωθυπουργού στην Ευρώπη αμαυρώνεται εξαιτίας του σκανδάλου των κοριών: «Στις Βρυξέλλες η εικόνα του Ελληνα ηγέτη, που παρουσιάστηκε κατά την εκλογή του ως φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής ικανός να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, αμαυρώνεται. Η στροφή του προς τον αυταρχισμό προκαλεί ανησυχία στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα