Ο Κακλαμάνης (μόνος) έσωσε την τιμή του Κοινοβουλίου

Έκανε αναφορά στον σφαγιασμό της Σμύρνης

Την τιμή του Ελληνικού Κοινοβουλίου έσωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τίμησε τη «μαύρη» επέτειο για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, κάνοντας σχετική αναφορά από το βήμα της Ολομέλειας στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης επί του νομοσχεδίου Γεωργιάδη για τα ναυπηγεία Ελευσίνας. «Σαν σήμερα», τόνισε, «πριν από εκατό χρόνια εάλω η Σμύρνη και έγινε ο σφαγιασμός στην ουσία του ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Σμύρνης. Αιωνία η μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωές τους!».

Και πρόσθεσε με νόημα πως «το καλύτερο μνημόσυνο γι’ αυτούς είναι η ενότητα λαού και πολιτικού κόσμου στην οποιαδήποτε απειλή του εξ Ανατολών γείτονά μας». Κατά τη χθεσινή «μαύρη» μέρα δεν είχε προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση στην Ολομέλεια. Ωστόσο για τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή συνεδρίασε προ των διακοπών η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, η οποία είχε διοργανώσει και σχετική ημερίδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα