Υποκλοπές: Καταγγελία (και) Σπίρτζη για παγίδευση!

Μηνυτήρια αναφορά του πρ. υπουργού στον Άρειο Πάγο για παρακολούθηση του κινητού του από το κακόβουλο λογισμικό Predator

Πολιτικό σεισμό προκαλεί η νέα αποκάλυψη στο πολύκροτο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και, μέσω αυτού, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, όπως επισήμως καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενο από τον διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, προσήλθε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για σειρά αδικημάτων, στα οποία περιλαμβάνεται και η συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το κακόβουλο λογισμικό Predator στάλθηκε στο κινητό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από δύο συνδέσμους (links)-παγίδες, τον Νοέμβριο του 2021, και ο ένας σύνδεσμος ήταν ο ίδιος με αυτόν που είχε σταλεί στα κινητά των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη λίγους μήνες νωρίτερα.

Οπως δήλωσε ο ίδιος εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, «στις 15 Νοεμβρίου 2021 έλαβα μήνυμα παγίδευσης στο κινητό μου με το Predator, που είχε σαν link το efsyn.news, αντί για το efsyn.gr. Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβα νέο μήνυμα, με στόχο την παγίδευση του κινητού μου. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους και πολίτες μιλάω, και προφανώς συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες».

Το δεύτερο μήνυμα, όπως πρόσθεσε, είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Που σημαίνει» συμπέρανε «ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Ούτε του κ. Κουκάκη ούτε του κ. Ανδρουλάκη. Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο. Αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη, είτε απευθείας είτε μέσω εντολής τους από τρίτους».

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις ανοίγουν πλέον τον ασκό του Αιόλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει επισήμως ότι στόχος της παγίδευσης ήταν ο ίδιος ο πρόεδρός του. Την ίδια ώρα, ο Α. Τσίπρας ζητούσε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από τον πρόεδρο της Βουλής, με σκοπό να δώσουν εξηγήσεις οι διοικητές της ΕΥΠ, η Βασιλική Βλάχου, ο εισαγγελέας της υπηρεσίας και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος. Αφετέρου, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη εισηγείται να τεθεί το ζήτημα στην Εξεταστική.

Σε αμήχανη εμφανώς θέση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, αφού δήλωσε ότι «καλώς έπραξε ο κ. Σπίρτζης και κατέφυγε στη Δικαιοσύνη», επανέλαβε ότι «το πρόβλημα είναι παγκόσμιο» και ότι η Ελλάδα «δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά».

Σχολίασε δε ειρωνικά: «Κατά διαβολική σύμπτωση, την ημέρα που ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα…»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα