Τα «βρόντηξε» ο συνεργάτης του Μπακογιάννη! «Τα εσπασαν» για… τα οικονομικά του τουρισμού

Αφορμή τα τουριστικά έσοδα και ο καβγάς για το… Ταμείο! Έρχεται βροχή αποκαλύψεων

Ο τουρισμός σε όλη την Ελλάδα πήγε ανέλπιστα καλά, έπειτα από δύο χρονιές πανδημίας. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά πολύ τόσο στις τουριστικές επιχειρήσεις όσο και στις… πόλεις, δηλαδή στα ταμεία των δήμων. Έτσι, επέστρεψαν τα χαμόγελα.

Τουρισμό και σημαντικά έσοδα είχαμε και στην Αθήνα. Όμως, τα μεγαλεπήβολα πλάνα του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να κάνει την πρωτεύουσα διεθνή προορισμό (city break) δεν έχουν φέρει ακόμα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, παρότι η Αθήνα φέτος είχε όντως πολλούς επισκέπτες.

Φτάνοντας στο τέλος του καλοκαιριού ο Μπακογιάννης δεν γιορτάζει την επιτυχία του καλοκαιριού όπως άλλοι δήμαρχοι. «Στενάζει», όπως πληροφορείται η «δημοκρατία», από την απώλεια του επί σειράν ετών στενού του συνεργάτη Βαγγέλη Βλάχου. Θυμίζουμε πως ο Βαγγέλης Βλάχος, πριν γίνει ο Μπακογιάννης δήμαρχος, ήταν διευθυντής του γραφείου του και εξ απορρήτων του. Μετά, ο δήμαρχος τον έκανε διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, ενός οργανισμού-εργαλείου, με τη διαχείριση μεγάλων προϋπολογισμών, με τους οποίους μπορούν να γίνουν ωραίες δουλειές με… πρωτευουσιάνικο αέρα και εσάνς τουρισμού. Προς το συμφέρον και το όφελος των Αθηναίων πολιτών πάντα.

Ο Βλάχος όμως, προχθές, «τα βρόντηξε». Δεν κατανόησε τα πλάνα του δημάρχου Αθηναίων και το όραμά του να δώσει ξανά στην κακόμοιρη Αθήνα (που στα κεντρικά τουριστικά σημεία της κυριολεκτικά βρομάει) τη λάμψη της αρχαίας προγόνου της. Έστω εκείνο το κομμάτι της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας στο οποίο η Αθήνα, την περίοδο της Δηλιακής Συμμαχίας, «ξεζουμίζει» όλους τους συμμάχους, απομυζώντας τα ταμεία τους. Φαίνεται ότι με παρόμοια τακτική ο δήμαρχος ήθελε να γεμίσει τα ταμεία του δήμου.

Όμως, ο Βαγγέλης Βλάχος έφυγε και οι κακές γλώσσες λένε ότι σύντομα θα αρχίσουν τα όργανα εξαιτίας αυτής της αποχώρησης. Διαδρομιστές εντός του δήμου ψιθυρίζουν πως το περιβάλλον του δημάρχου και ο Β. Βλάχος τα χάλασαν για τα μερίδια. Τι είχαν να μοιράσουν; Μα, φυσικά, τα συγχαρητήρια για τη μεγάλη αύξηση του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι στην πόλη. Τι άλλο;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα