«Μύλος» με τον Ρουμπάτη στην Εξεταστική για τις υποκλοπές!

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ «άδειασε» ΣΥΡΙΖΑ και Κυριάκο, εξυπηρετώντας στο ακέραιο τα αφηγήματα όλων των πλευρών

Απίστευτος «μύλος» με την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη στην Εξεταστική, καθώς οι συχνά αντικρουόμενες διαρροές των κομμάτων από την κεκλεισμένων των θυρών και απολύτως μυστική διαδικασία προκάλεσαν όχι μόνο σύγχυση, αλλά και την αντίδραση του ίδιου του μάρτυρα, που έσπευσε να κάνει δήλωση μετά το πέρας της συνεδρίασης, αναφερόμενος αναλυτικά στα όσα είπε, σπάζοντας έτσι το περιβόητο απόρρητο!

Στην πολύωρη κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις υποκλοπές ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επί Αλέξη Τσίπρα «κάρφωσε» τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα «άδειασε» και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με απλά λόγια, όπως σχολίαζαν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, η κατάθεσή του εξυπηρέτησε τα αφηγήματα όλων των πλευρών. Οι αναφορές του ωστόσο στην υπόθεση Πιτσιόρλα ήταν εκείνες που άναψαν φωτιά στην Κουμουνδούρου και κινητοποίησαν τη «γαλάζια» μηχανή. Προκάλεσαν δε την οργή του Γιάννη Ρουμπάτη. Ο μάρτυρας ενοχλήθηκε εντόνως από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες τον ήθελαν να έχει καταθέσει πως ο Στέργιος Πιτσιόρλας με την ιδιότητα του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ επιχείρησε να πουλήσει εθνικό έδαφος σε εταιρία συριακών συμφερόντων στην οποία είχε ενεργό ρόλο ο ίδιος.

Οι ίδιες πληροφορίες τον ήθελαν να υποστηρίζει στην Εξεταστική ότι «ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό για τη “δράση” του “τεχνοκράτη” Πιτσιόρλα, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, και με έκπληξη διαπίστωσε ότι λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να τον απομακρύνει, τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που τον ανάγκασε να σταματήσει την παρακολούθησή του λίγες ημέρες αργότερα». Οι διαρροές αυτές σε μίντια τον οδήγησαν να προβεί σε δήλωση και να σπάσει έτσι το απόρρητο, καταγγέλλοντας «ρεσιτάλ παραπληροφόρησης» από άγνωστους σε εκείνον κύκλους, οι οποίοι «διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής».

Ανάμεσα στα άλλα, ο Γιάννης Ρουμπάτης δήλωσε ότι αυτό που κατέθεσε είναι πως ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016 για την υπόθεση, και εκείνος του είπε να προχωρήσει κανονικά και, αν χρειαστεί, να στείλει τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. «Ουδέποτε στην κατάθεσή μου αναφέρθηκα σε “συριακά κεφαλαία” που επεδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο» αναφέρει ο ίδιος, εξηγώντας πως μίλησε για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι. Αμέσως μετά τη διευκρινιστική δήλωση Ρουμπάτη, ο Στέργιος Πιτσιόρλας πέρασε στην αντεπίθεση, προαναγγέλλοντας μηνύσεις εις βάρος του!

«Μετά την κατάρρευση», δηλώνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, «των ψευδών δικαιολογιών για τη δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα ο κύριος Ρουμπάτης -σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ- παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθησή μου και χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης». Οπως ενημερώνει, μάλιστα, έδωσε εντολή στον δικηγόρο του να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, «ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες γι’ αυτή την απίστευτη ιστορία».

Σε κάθε περίπτωση, από τη Νέα Δημοκρατία επιμένουν να μιλούν για «βόμβες» του μάρτυρα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η υπόθεση παίρνει πλέον άλλη τροπή μετά τις αποκαλύψεις του πρώην τιμονιέρη της ΕΥΠ. «Φρίξαμε με όσα ακούσαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο «γαλάζιος» εισηγητής Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, πάντως, μιλούν για προσπάθεια αντιπερισπασμού εκ μέρους της πλειοψηφίας και εκτροπής της συζήτησης από το αντικείμενο της Εξεταστικής, δηλαδή την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, στην υπόθεση της Οξυάς, η οποία είναι γνωστή. Η έρευνα, λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ, διεξήχθη, ό,τι προέκυψε από αυτήν πήγε στον εισαγγελέα και έκτοτε η Δικαιοσύνη δεν απέδωσε καμία ποινική ευθύνη στον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Πάντως, εκτός από το ομολογουμένως αναπάντεχο «κάρφωμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ρουμπάτης «άδειασε» και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαλύοντας το αφήγημα περί νόμιμης παρακολούθησης. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι κατέθεσε πως «οι πολιτικοί δεν εμπεριέχονται στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων».

Την ίδια ώρα εξέθεσε την κυβέρνηση και όσον αφορά το απόρρητο, μια και υποστήριξε πως ενώπιον της επιτροπής δεν ισχύει κανένα απόρρητο, ενώ ταυτοχρόνως ξεκαθάρισε πως ο εκάστοτε διοικητής της ΕΥΠ ενημερώνει για όλα τα σημαντικά ζητήματα τον πρωθυπουργό, άλλοτε προφορικά και άλλοτε με σημείωμα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, φέρεται ότι κατέθεσε πως «κανένας υπάλληλος της ΕΥΠ δεν θα κατέστρεφε έναν φάκελο παρακολούθησης αν δεν είχε ρητή εντολή», εκτιμώντας πως, ακόμη και αν καταστράφηκε ο φάκελος Ανδρουλάκη, οι γραπτές σημειώσεις επί των συνακροάσεων «πρέπει να υπάρχουν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα