Τα άπλυτα του πασοκ στην τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου;

Το επικείμενο άνοιγμα της τρίτης (και φαρμακερής, όπως φαίνεται) διαθήκης του Ακη Τσοχατζόπουλου προκαλεί ήδη ανησυχία σε κάποια αθηναϊκά, πολιτικά και οικονομικά ρετιρέ. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι εκτός από το πολυσέλιδο κείμενο, το οποίο κατά τους γνωρίζοντες «συμπληρώνει και δεν αναιρεί τις προηγούμενες διαθήκες», περιλαμβάνονται ηχογραφημένα μηνύματα, στα οποία φέρεται ότι καταγράφει συνομιλητές του σε υποθέσεις ύποπτων συναλλαγών.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ύπαρξη φωτογραφιών που απεικονίζουν τραπεζικές θυρίδες πολιτικών προσώπων που περιέχουν τιμαλφή αλλά και μετρητά, όπως και καταγγελίες με στοιχεία που υποδεικνύουν άλλους πολιτικούς, οι οποίοι έλαβαν μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε ατιμωτικά ο κραταιός τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που απεβίωσε το περασμένο καλοκαίρι.

Είναι πρόδηλο ότι έως τον προσεχή Μάιο, οπότε αναμένεται να ανοίξει η τρίτη και τελευταία διαθήκη, οι εξελίξεις προμηνύονται άκρως ενδιαφέρουσες. Οι προσεκτικοί παρατηρούν ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης υπέβαλε συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για την τέλεση νέων κακουργηματικών πράξεων, που φωτογραφίζουν, όπως ήταν επόμενο, το Μαξίμου. Ολως τυχαίως, στο φιλοκυβερνητικό Mega εμφανίστηκε ηχητική δήλωση του Ακη Τσοχατζόπουλου, με προαναγγελία για το άνοιγμα της περιβόητης τρίτης διαθήκης του.

«Αισθάνομαι ενοχές βαριές, διότι δίστασα όλα αυτά να τα αποκαλύψω στη γυναίκα μου. Ανησυχούσα μη τυχόν τους μπλέξω. Αλλά έκανα λάθος. Ημασταν όλοι υπό στενή παρακολούθηση… Φοβόμουν για την ασφάλεια της οικογένειάς μου ύστερα από όσα είχαν συμβεί. Γι’ αυτό διεκδικούσα ως ανταπόδοση των υπηρεσιών μου την ασφάλεια και την προστασία της οικογένειάς μου» ακούγεται να λέει ο μακαρίτης Τσοχατζόπουλος.

Στην εκπομπή παρενέβη και ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Αλεξανδρής, ο οποίος προειδοποίησε, με κάποια χροιά απειλής, ότι η τρίτη διαθήκη θα είναι «συνταρακτική», γιατί κατονομάζονται ή «φωτογραφίζονται» πρόσωπα και πράγματα. «Ο Ακης Τσοχατζόπουλος έλεγε ότι φορτώθηκε ευθύνες που δεν είχε, του πολιτικού, κοινωνικού και επαγγελματικού βίου της χώρας. Η τρίτη διαθήκη συνοδεύεται από ένα μεγάλο οπτικοακουστικό υλικό.

Έχουμε επιστολές με πρόσωπα, ημερομηνίες και αριθμούς» είπε χαρακτηριστικά. «Καταγγέλλονται μέσα από την τρίτη διαθήκη αρκετά αδικήματα, τόσο οικονομικά όσο και ποινικά» πρόσθεσε αναλυτικότερα, εξηγώντας ότι ο Τσοχατζόπουλος είχε ζητήσει να ανοίξουν συγκεκριμένες θυρίδες, γιατί τα χρήματα είναι εκατοντάδες εκατομμύρια που δεν έχουν ακόμα βρεθεί.

Ποιοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα; Και πώς θα αξιοποιήσει το Μαξίμου το υλικό για να «εκβιάσει» πολιτικά τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Θα γνωρίζουμε προσεχώς…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα