Ντροπη! Ο Κώστας Τασούλας σε ρόλο κομματάρχη

Παιχνίδια με τον Κανονισμό προκειμένου να μη γίνει άμεσα συνεδρίαση για τις παρακολουθήσεις

Πίσω από τον Κανονισμό της Βουλής κρύβεται το προεδρείο, προκειμένου να μη συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και ιδίως την καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη και τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την καταστροφή του κρίσιμου υλικού από την ΕΥΠ. Η πλευρά της πλειοψηφίας έχει υπερβεί πλέον τα εσκαμμένα, συνεχίζοντας να κρύβεται για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, πότε πίσω από το απόρρητο, πότε πίσω από την πλειοψηφία που, καλώς ή κακώς, διαθέτει, και εσχάτως πίσω από τον Κανονισμό.

Τι έχει συμβεί ακριβώς; Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αρνήθηκε να συγκληθεί η εν λόγω επιτροπή, επικαλούμενος το άρθρο του Κανονισμού (41Α) που αναφέρει πως για να υπάρξει ακρόαση προσώπων πρέπει να υποβληθεί αίτημα από τα 2/5 της Βουλής. Τότε, άπασα η αντιπολίτευση συνασπίστηκε προκειμένου να συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία και όλα τα κόμματα, ελάσσονα και ήσσονα αντιπολίτευση δηλαδή, κατέθεσαν σχετικό αίτημα προς το προεδρείο προκειμένου να μην του αφήσουν περιθώριο επιλογής!

Μόνο που τώρα το προεδρείο βρήκε και δεύτερη αφορμή προκειμένου να μπλοκάρει τη σύγκληση της επιτροπής, επικαλούμενο, αυτή τη φορά, την πρόβλεψη του Κανονισμού, που αναφέρει πως αυτό το δικαίωμα των 2/5 της Βουλής για ακρόαση προσώπων στην Επιτροπή Θεσμών δύναται να ασκείται το πολύ μία φορά τον μήνα σε δύο συνεδριάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιτροπή Θεσμών συνεδρίασε την τελευταία φορά την 1η Σεπτεμβρίου. Επομένως, η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται πως δεν είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει εκ νέου την επιτροπή εντός του τρέχοντος μήνα! Παίζει έτσι καθυστερήσεις, μεταθέτοντας τη συζήτηση για τον Οκτώβριο, ελπίζοντας πως το θέμα θα έχει «ξεφουσκώσει».

Ο Κώστας Τασούλας, μάλιστα, φέρεται πως δεσμεύτηκε στη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ότι η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στον ερχόμενο μήνα, ωστόσο απέφυγε να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Το μόνο σίγουρο είναι πως η στάση του προεδρείου και συνολικώς της κυβέρνησης στο ζήτημα της Επιτροπής Θεσμών μαρτυρά τον φόβο της για ενδεχόμενη νέα ανταρσία των «γαλάζιων» βουλευτών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα