Σφοδρή επίθεση στον «σουλτάνο»: «Είναι αρουραίος των υπονόμων»

Ξέσπασμα από τον Γερμανό αντιπρόεδρο της Βουλής

Έχουν την αίσθηση πως μπορούν να προκαλούν και να υβρίζουν, δεν δέχονται όμως… μύγα στο σπαθί τους όταν κάποιος πολιτικός παράγοντας από το εξωτερικό προσβάλλει με χαρακτηρισμούς τον «σουλτάνο» τους. Ο λόγος για τους Τούρκους, που βγήκαν στα κάγκελα όταν ο αντιπρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Κουμπίκι αποκάλεσε «αρουραίο των υπονόμων» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κάτω Σαξονία πριν από λίγες ημέρες προειδοποίησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην «ανοίξει απλώς ξανά την αγκαλιά της» στην Τουρκία σε περίπτωση επόμενου κύματος προσφύγων. Μάλιστα, χαρακτήρισε υπεύθυνο τον Τούρκο πρόεδρο για τα προσφυγικά κύματα και «αρουραίο των υπονόμων». Οπως ήταν αναμενόμενο, η τουρκική πλευρά εξοργίστηκε με το σχόλιο και άμεσα κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα για εξηγήσεις, χαρακτηρίζοντας συγχρόνως «απαράδεκτες» τις δηλώσεις Κουμπίκι.

Από τη δική του πλευρά, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ταντζού Μπιλγκίτς τόνισε: «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι για τον πρόεδρό μας». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο αντιπρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου «δεν είναι κατάλληλος για τη θέση του. Του λείπουν εντελώς η πολιτική ηθική και η υπευθυνότητα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα