Η Ευρωβουλή στέλνει τη Europol στο Μαξίμου

Άμεση παρέμβαση στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ζητά η PEGA για να μην καθυστερήσει η διερεύνηση της σοβαρής υπόθεσης

Στη γωνία στριμώχνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο δείχνει αποφασισμένο να μην αφήσει το ελληνικό σκάνδαλο των κοριών σε πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους να θαφτεί.

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να έχει βάλει μπροστά από την πρώτη κιόλας στιγμή το σχέδιο συσκότισης της υπόθεσης, κλείνοντας κακήν κακώς τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της ελληνικής Βουλής, και επιχειρώντας με κάθε θέμα να υποβαθμίσει επικοινωνιακώς το ζήτημα, ωστόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο το πρέσινγκ στο Μέγαρο Μαξίμου ολοένα και εντείνεται, με την επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ερευνά τις υποκλοπές, να ζητά την παρέμβαση της Europol προκειμένου να μην καθυστερήσει η διερεύνηση της υπόθεσης! Ειδικότερα, με επιστολή του προς τη διευθύντρια της Europol Κάθριν Ντε Μπόλε, ο προεδρεύων της PEGA Γερούν Λένερς ζητάει η Europol να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, αλλά και να μην καταστρέφουν κρίσιμα αρχεία.

«Υπάρχουν αμφιβολίες για την ικανότητα και την πρόθεση εθνικών Αρχών να ερευνήσουν αποτελεσματικά και σε βάθος αυτές τις υποθέσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Λένερς, συμπληρώνοντας πως «κάθε ημέρα που περνάει, αυξάνεται ο κίνδυνος να εξαφανιστούν ή να καταστραφούν τεκμήρια. Γι’ αυτό είναι κορυφαίας σπουδαιότητας η εμπλοκή της Europol χωρίς καθυστέρηση».

Την ίδια ώρα, μάλιστα, που η επιτροπή PEGA ζητά ξεκάθαρα τη συνδρομή της Europol, ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών του Ε.Κ., πρόεδρος της επιτροπής LIBE και μέλος της PEGA, Αγκιλάρ, αφήνει σοβαρές αιχμές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με συνέντευξή του στο news247 χαρακτηρίζει απαράδεκτη και ασύμβατη με τις ευρωπαϊκές αρχές την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας πως «κάθε λογισμικό κατασκοπίας που έχει υποκλέψει τις προσωπικές συνομιλίες ενός μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έπρεπε να θεωρείται απαράδεκτο. Πλήρως απαράδεκτο και ασύμβατο με τον νόμο και με τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Οπως επισημαίνει, η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι «απόλυτα απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει κατανοητή ούτε και να θεωρηθεί συμβατή με τις ευρωπαϊκές αρχές, που είναι οι υψηλότερες στον κόσμο». Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που η χώρα μας γίνεται διεθνώς ρεζίλι λόγω του σκανδάλου;

Από τη μια κλείνει με πραξικοπηματικό τρόπο την αρμόδια Εξεταστική της Βουλής, δίχως να κάνει ούτε τη στοιχειώδη έρευνα έστω για τα μάτια του κόσμου, και, την ίδια ώρα, κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σφυρίζοντας αδιάφορα για τα απανωτά «χαστούκια» που δέχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όταν ρωτήθηκε για το αίτημα της PEGA για άμεση συνδρομή της Europol. Οπως δήλωσε γενικώς και αορίστως, πρέπει όλες οι αρμόδιες Αρχές στην Ευρώπη να συνεργαστούν για τα θέματα κακόβουλου λογισμικού, ενώ επανέλαβε πως «είναι απολύτως γνωστό ότι οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας δεν έχουν προμηθευτεί και δεν χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό».

Όσο για την επίμαχη επίσκεψη της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, κυρίας Γιούροβα, εξέφρασε την… ικανοποίηση της κυβέρνησης για το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της χώρας μας και της Κομισιόν σε ό,τι αφορά τα θέματα των ευρωπαϊκών αξιών και της διαφάνειας.

Σημειωτέον πως είχε προηγηθεί, μία ημέρα πριν, η τουλάχιστον περίεργη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω της οποίας ο πρωθυπουργός «έδωσε» στεγνά τους αποπεμφθέντες Δημητριάδη και Κοντολέοντα κατηγορώντας τους επί της ουσίας ότι ευθύνονται που γκρεμίστηκαν οι γέφυρες ανάμεσα στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως επειδή δεν υπήρξαν επαρκείς εξηγήσεις έδιωξε δύο πρόσωπα και πως «αν κάποιος ήθελε να βάλει μια σφήνα μεταξύ εμού και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν πιθανούς συνεργάτες σε έναν συνασπισμό, σίγουρα το έχει επιτύχει».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα