Πυρά κατά της Γερμανίας και της Κομισιόν από Μυτιληναίο

Σκληρή κριτική στη Γερμανία λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δικού της πακέτου, ύψους 200 δισ. ευρώ, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης άσκησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS A.E. Ευάγγελος Μυτιληναίoς, μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών.

«Πάρα πολλά από τα προβλήματα της Ευρώπης προέρχονται ανέκαθεν από τη Γερμανία. Επικαλούνται την κοινοτική αλληλεγγύη όποτε θέλουν και την πετάνε στο καλάθι των αχρήστων όταν δεν θέλουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, την ώρα που το Βερολίνο απορρίπτει οποιαδήποτε κοινή πρόταση για την επίλυση του προβλήματος.

Οι ευθύνες της Μέρκελ

Από τα πυρά του κ. Μυτιληναίου δεν γλίτωσε και η τέως καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ για τους χειρισμούς της κατά την περίοδο που κρατούσε τα ηνία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας. «Η Γερμανία έζησε τα καλύτερα 16 χρόνια της με τη Μέρκελ, που ήταν υπεύθυνη για τις σχέσεις με τον Πούτιν και τη Ρωσία, εξασφαλίζοντας τους ενεργειακούς πόρους και τις τιμές για να γίνει η Γερμανία αυτή που έγινε. Γιατί δεν έκανε η Γερμανία ταυτόχρονα και μερικές κινήσεις για να εξασφαλίσει την ασφάλεια εφοδιασμού; Γιατί δεν κατασκεύασε πέντε έξι FSRU στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά σπεύδει να το κάνει τώρα; Η Ισπανία γιατί έχει ήδη έξι FSRU και η Γερμανία ούτε ένα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στις Βρυξέλλες

Τα βέλη του έστρεψε και προς την Κομισιόν για τις τεράστιες καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων που έχουν οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη γιγάντωση της ενεργειακής κρίσης. Ως παράδειγμα έφερε το γεγονός ότι από την περασμένη άνοιξη μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί απάντηση από την Επιτροπή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει οι εταιρίες να πληρώνουν την Gazprom – όχι σε ρούβλια, όπως απαίτησε η Ρωσία, αλλά σε ευρώ. Ο ίδιος εκτίμησε πως η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ενεργειακού εφοδιασμού, αλλά οι λογαριασμοί θα είναι… τσουχτεροί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα