Χριστοδουλίδης: Τα sms που καίνε τον υποψήφιο πρόεδρο

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του, το φαβορί για διάδοχος του Αναστασιάδη έστηνε ψεύτικους λογαριασμούς στο διαδίκτυο για να σπιλώνει τους αντιπάλους του

Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Κύπρου οι διαδοχικές αποκαλύψεις για τις παλαιοκομματικές και βρόμικες πρακτικές του μέχρι πρότινος αδιαφιλονίκητου «φαβορί» της προεδρικής κούρσας Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο κ. Χριστοδουλίδης, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Αναστασιάδη, εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή ως μια «ανεξάρτητη», φρέσκια και άφθαρτη υποψηφιότητα, που επαγγελλόταν την κάθαρση και την ανανέωση της δημόσιας ζωής από τα φαινόμενα του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς. Στην πορεία, όμως, αποδείχθηκε πιο παλαιοκομματικός στις αντιλήψεις του και από τους αδίστακτους επαγγελματίες της πολιτικής που αναρριχώνται στην εξουσία πατώντας επί πτωμάτων.

Το πρώτο ατόπημα του κ. Χριστοδουλίδη καταγράφηκε σχεδόν στην αφετηρία της προεκλογικής του εκστρατείας, όταν αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο ατάκες αλλά και ολόκληρα αποσπάσματα από το… αυτοκρατορικό διάγγελμα, διάρκειας μισής ώρας (!), που απηύθυνε στον κυπριακό λαό, ήταν προϊόν copy paste από αντίστοιχη ομιλία ενός πολιτικού της παλαιάς φρουράς, του Γιαννάκη Κασουλίδη.

Το πρώτο φιάσκο

Η αποκάλυψη της λογοκλοπής προκάλεσε αίσθηση και κάποια πικρά χαμόγελα για την έλλειψη φαντασίας του πολλά υποσχόμενου προεδρικού υποψηφίου, αλλά πέρασε σχετικά ανώδυνα, καθώς ο κ. Χριστοδουλίδης απέδωσε το ολίσθημα στον Ελλαδίτη σύμβουλο που είχε προσλάβει. Ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Φλέσσας, γνωστός για τις υπηρεσίες του στην Ντόρα Μπακογιάννη και την οικογένεια Μητσοτάκη, απομακρύνθηκε άρον άρον, αλλά ο Νίκος Χριστοδουλίδης, «γκανιάν» μέχρι πρόσφατα των δημοσκοπήσεων, δεν είχε υπολογίσει ότι η ζημιά θα γινόταν αρκετούς μήνες αργότερα από έναν άλλο βασικό συνεργάτη του, τον Μανώλη Κυριάκου. Ιδιάζουσα προσωπικότητα ο κ. Κυριάκου, που αυτοπροσδιορίζεται ως «ειδικός επί θεμάτων μέσων κοινωνικής δικτύωσης», άρχισε το 2013 να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο στρατόπεδο Αναστασιάδη.

Αργότερα μεταπήδησε στο ΔΗ.ΚΟ., όπου χρίστηκε υπεύθυνος για τα social media στην προεδρική καμπάνια του 2018, και τελικά κατέληξε ως ο εξ απορρήτων του άπειρου σε θέματα επικοινωνίας Νίκου Χριστοδουλίδη. Η στενή σχέση των δύο διαφαίνεται από sms που είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «πολίτης» και παραπέμπουν κάπως στην υπόθεση… ΦουρθιώτηΓεραπετρίτη, με την έννοια ότι αποκαλύφθηκαν από τον παραλήπτη τους, στην περίπτωσή μας, δηλαδή, τον Μανώλη Κυριάκου. Στα επίμαχα sms καταγράφονται, χωρίς περιστροφές, οι οδηγίες Χριστοδουλίδη στον Κυριάκου για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο διαδίκτυο (τρολ), μέσω των οποίων θα καθυβρίζονται, θα σπιλώνονται και θα συκοφαντούνται πολιτικοί αντίπαλοι και «μη φιλικοί» δημοσιογράφοι!

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης ζητάει τη δημιουργία τεσσάρων «fake accounts», δύο με προφίλ άνδρα και δύο με προφίλ γυναίκας, για να αντιδρούν με άμεσα σχόλια, προφανώς ειρωνικά και σκωπτικά, σε αναρτήσεις εις βάρος του. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Κυριάκου, πικαρισμένος από τον σταδιακό παραγκωνισμό του (σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή προσεγγίστηκε από τον πολιτικό αντίπαλο και συνυποψήφιο του κ. Χριστοδουλίδη, Αβέρωφ Νεοφύτου, που ειδικεύεται στις υπόγειες μεταγραφές), παραχώρησε και μία συνέντευξη «ποταμό» στην εφημερίδα «Πολίτης», όπου καταγγέλλει σημεία και τέρατα.

Συγκεκριμένα, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι, εκτός από τους ψεύτικους λογαριασμούς στο facebook και το twitter, ο προεδρικός υποψήφιος ήθελε εξαρχής να δημιουργήσει ένα δικό του σύστημα τρολ, «μια σελίδα παραπολιτικής, όπως η Ομάδα Αλήθειας στην Ελλάδα», όπως λέει χαρακτηριστικά! Ο ίδιος ο Κυριάκου, που οργίαζε στο διαδίκτυο υπέρ της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη με το ψευδώνυμο «Αλέκος Τριανταφύλλης», ομολογεί ότι είχε έμμισθη σχέση με τον εντολέα του, αλλά πληρωνόταν με…μαύρα!

«Η πληρωμή μου ξεκίνησε μόνο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και συμφωνήθηκε στα 1.500 ευρώ. Πληρώθηκα μόνο μία φορά με μετρητά σε έναν φάκελο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικοινωνιολόγος, προσθέτοντας με νόημα: «Προσωπικά έχω κάθε πρόθεση να το δηλώσω στην ετήσια φορολογική μου δήλωση, αμφιβάλλω πολύ αν το έχει δηλώσει ο ίδιος, καθώς δεν μου ζητήθηκε απόδειξη».

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του κ. Χριστοδουλίδη ο άλλοτε συνεργάτης του, τον περιγράφει ως άκρως επιφανειακό («πασαρέλα, όλο φρου φρου και αρώματα»), ενώ αναφέρεται και σε έναν επικό καβγά που είχαν, με τον Κυριάκου να «ορκίζεται στον Θεό ότι λέει την αλήθεια» και τον προεδρικό υποψήφιο να ουρλιάζει: «Εγώ είμαι άνθρωπος του Θεού, όχι εσύ!»

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι μόλις ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποψιάστηκε ότι ο συνεργάτης του ετοιμάζεται να βγάλει τα επίμαχα sms στη φόρα έσπευσε να τον επαναπροσεγγίσει, στέλνοντας έναν συγγενή του για να του προσφέρει ξανά δουλειά στο ίδιο αντικείμενο: «Να στήσουμε λογαριασμούς τρολ εναντίον άλλων υποψηφίων».

Ο Κυριάκου, που πιθανολογείται ότι είχε ήδη προσεγγιστεί από το στρατόπεδο του έτερου υποψηφίου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, απέρριψε την πρόταση και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν.

Εξυπακούεται ότι σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα ο κ. Χριστοδουλίδης θα είχε ήδη παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του, αλλά ο ίδιος σφυρίζει αδιάφορα. Επιβεβαιώνει την ύπαρξη των sms, πλην, όμως, υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα συνωμοσίας!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα