Νέο παραλήρημα και απειλές από τουρκικά ΜΜΕ μετά τη δοκιμή του εγχώριου βαλλιστικού πυραύλου

«Η Ελλάδα είναι στην εμβέλεια του Tayfun»!

Πανηγύριζε χθες το τουρκικό μιντιακό κατεστημένο, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον «σουλτάνο» Ερντογάν και προκαλώντας ξανά, τούτη τη φορά με φόντο τη δοκιμαστική εκτόξευση του εγχώριας κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου Tayfun. Στα ρεπορτάζ, βέβαια, οι απειλές και το οθωμανικό… καμάρι περίσσευαν!

«Όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας του πυραύλου μας» έγραφε η «Turkiye», εξηγώντας μέσω του ρεπορτάζ της τις δυνατότητες του πυραύλου μικρού βεληνεκούς, που μπορεί να χτυπήσει στόχους, όπως υπογράμμιζε, και στα ελληνικά εδάφη.

«Ο εγχώριος πύραυλος Tayfun έπληξε τον στόχο σε απόσταση 561 χλμ. με ακρίβεια. Μεγάλη περηφάνια για την άμυνά μας. Στη Ριζούντα έγινε η δοκιμή του εγχώριου πυραύλου που ανέπτυξε η Roketsan. Ο Tayfun πέτυχε τον στόχο του και έχει εμβέλεια που μπορεί να πλήξει όλα τα σημεία της Ελλάδας» σημείωνε η εφημερίδα, παρουσιάζοντας και τον σχετικό χάρτη που απεικόνιζε πως το όπλο καλύπτει κι άλλες γειτονικές χώρες της Τουρκίας, από την Αρμενία, το Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο και το Ισραήλ, μέχρι την Κύπρο και τη Βουλγαρία. «Εκτοξεύτηκε από τη Ριζούντα, έπληξε στόχο στη Σινώπη» έγραφε και η «Aksam», ενώ το TRT Haber μετέδωσε πως η είδηση προκάλεσε «σοκ στην Ελλάδα»!

«Ιδού ο πύραυλος Tayfun! Πλήττει στόχους σε απόσταση 561 χλμ. με ακρίβεια. Η Τουρκία αποφάσισε να ανακοινώσει άλλο ένα μυστικό πρότζεκτ στη βαλλιστική πυραυλική τεχνολογία. Ο πύραυλος, φωτογραφίες από τη δοκιμαστική εκτόξευση του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα, έπληξε στόχο σε απόσταση 561 χλμ.

Η εμβέλεια αυτή σημαίνει ότι η Αθήνα -η πρωτεύουσα της Ελλάδας- μπορεί να πληγεί από τις ακτές του Αιγαίου, ακόμη και από τη Γιάλοβα ή από το Μπουρντούρ», σύμφωνα με το τουρκικό ρεπορτάζ.

Τέλος, ανάλογου ύφους ήταν και τα σχόλια στρατιωτικών αναλυτών, όπως εκείνο του Μετέ Γιαράρ, που δήλωσε στο CNN Turk πως «μέχρι τώρα η μεγαλύτερη εμβέλεια από τα πυραυλικά συστήματα που διαθέταμε ήταν του Bora, τουλάχιστον 280 χιλιομέτρων. Σήμερα λέμε πως πλήξαμε στόχο στα 561 χιλιόμετρα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα