Ξεσηκώνει τους πιστούς του ο Δημήτριος Λουπασάκης! «Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ»

Κήρυγμα από άμβωνος από τον ιερέα του παρεκκλησίου Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού

Συνεχίζεται η ιερή κόντρα μεταξύ Αρχιεπισκοπής και παρεκκλησίου Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, με τον π. Δημήτριο Λουπασάκη να έχει σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης και να στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για αντιδράσεις από τους πιστούς.

Ύστερα από την συνέντευξη που παραχώρησε σε Κυριακάτικη εφημερίδα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και έκανε γνωστό ότι ο προϊστάμενος και οι μοναχοί των αγίων Ισιδώρων θα πρέπει εντός πέντε ημερών να έχουν φύγει από τον Λυκαβηττό, ήρθε η απάντηση του π. Δημητρίου Λουπασάκη από άμβωνος.

Στο προχθεσινό του κήρυγμα κατά την θεία λειτουργία δήλωσε πως δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τους Αγίους Ισιδώρους, τονίζοντας πως θα είναι πάντα εκεί. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος του παρεκκλησίου, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και μίλησε για την εορτή του Αγίου Δημητρίου, κατά την οποία άγει και ο ίδιος τα ονομαστήριά του, τόνισε: “Ένα τεράστιο και μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, Ένα τεράστιο συγγνώμη. Ο Θεός να σας έχει πάντοτε καλά. Πάντα θα είμαστε μαζί στους Αγίους Ισιδώρους, στον λόφο του Λυκαβηττού. Εμείς θα είμαστε εδώ να λειτουργούμε σεμνά, απλά και ταπεινά”.

Παράλληλα, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στον Αρχιεπίσκοπο, υπογράμμισε ότι λαμβάνει χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης από πιστούς που εκφράζουν τη στήριξη και την αγάπη τους. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι θέλει με αυτόν τον τρόπο να κάνει γνωστό στον Μακαριώτατο ότι, αν επιμένει να κάνει πράξη όσα μέχρι τώρα αναφέρει, θα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από πολύ κόσμο, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι θα έχουμε μία αντίστοιχη περίπτωση με την μονή Εσφιγμένου στο Αγιο Όρος.

Από τη μία η επίσημη Εκκλησία που θα προσπαθεί να “διώξει” τους μοναχούς από το εκκλησάκι του Λυκαβηττού και από την άλλοι αυτοί που θα έχουν κάνει κατάληψη και απέξω χιλιάδες κόσμου να τους περιφρουρούν. Επίσης, ο π. Δημήτριος σε άλλο σημείο του λόγου του υπογράμμισε ότι “όποιος ψάχνει την αλήθεια θα τη βρει. Θα βρίσκεται κάπου δεξιά ή αριστερά, αλλά είναι ωραίο να ψάχνεις, για να βρεις την αλήθεια”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται αρκετά ενοχλημένος από τις προχθεσινές δηλώσεις και όσοι τον γνωρίζουν καλά ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να το αφήσει να περάσει έτσι “αναίμακτα”. Θα επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις και με τον δικό του τρόπο θα καταφέρει στο τέλος να πετύχει τον σκοπό του και να στείλει τον π. Δημήτριο και τους μοναχούς στο μοναστήρι στην Βάρη. Εξάλλου, ο Μακαριώτατος έκανε ξεκάθαρη τη θέση του στην συνέντευξη που παραχώρησε, αφού μιλώντας για τον π. Δημήτριο έκανε λόγο για αλαζονεία. Ωστόσο, είναι διατεθειμένος να δείξει το πατρικό του ενδιαφέρον και την αγάπη του και γι’ αυτό τους πρότεινε να μεταφερθούν σε κανονικό μοναστήρι της Αρχιεπισκοπής, με νόμο και παρακολούθηση, που θα έχουν κανόνες και θα πειθαρχούν κάπου.

Αναφορικά με τον “θαυματουργό” σταυρό ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι, επειδή δεν επιτρέπεται η εργαλειοποίησή του, θα μπει σε μία προθήκη στη μονή που θα πάνε και όποιος θα θέλει θα μπορεί να προσκυνάει. Να θυμίσουμε ότι το θέμα με το εκκλησάκι στον Λυκαβηττό έχει πάρει έκταση τους τελευταίους μήνες ύστερα από δηλώσεις του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ότι ο π. Δημήτριος είναι αγύρτης και εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα