Αμηχανία και αγωνία στους βουλευτές της ΝΔ για τις δραματικές εξελίξεις

Ανήσυχοι οι βουλευτές από την κόντρα με τον Μαρινάκη, που θέτει σε κίνδυνο την προβολή τους εν όψει εκλογών

Αμηχανία και νευρικότητα επικρατούν από τη Δευτέρα το βράδυ στην κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και τον πόλεμο που άνοιξε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πολλοί υπουργοί και βουλευτές ήταν τακτικοί «πελάτες» των μέσων ενημέρωσης του επιχειρηματία, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις φοβούνται ότι το πολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο θα επηρεάσει αρνητικά και τους ίδιους, που είχαν ανέξοδη προβολή, αλλά και τη Ν.Δ., κυρίως γιατί η πολιτική ζωή βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Επίσης, κανείς πια δεν μπορεί να ελπίζει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών θα κλείσει σύντομα, ιδίως μετά την παραδοχή Μητσοτάκη ότι υπάρχει κέντρο στην Ελλάδα που χειρίζεται το λογισμικό Predator.

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα -και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator» είπε. Κοντά σε αυτά και το σκάνδαλο Πάτση, η επιλογή του οποίου, όπως παραδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης, ήταν προβληματική.

Τέλος, η πρόκληση στον Αλ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μορφής εναντίον της κυβέρνησης σχολιάστηκε ως ένδειξη αδυναμίας μεταξύ των βουλευτών, και ότι περιμένει από τον αντίπαλο σανίδα σωτηρίας για να δείξει ότι η Κ.Ο. είναι συσπειρωμένη.

Στο μεταξύ, ελάχιστοι πρωτοκλασάτοι βγήκαν χθες να τον υπερασπιστούν. Ενας από αυτούς, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μίλησε χθες στον Real Fm «για λασπολογική επίθεση εις βάρος του πρωθυπουργού, που είναι οργανωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ». Ως ειρηνοποιός μεταξύ του θείου του και του κουμπάρου της μητέρας του εμφανίστηκε ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης. Συνέστησε «ψυχραιμία» και είπε πως, όταν βάζουμε τη «λάσπη στον ανεμιστήρα», χάνουμε όλοι, και ο μόνος ο οποίος βγαίνει ωφελημένος είναι ο «καρχαρίας με το παπιγιόν».

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή, μετά τις αποκαλύψεις, πηγές κοντά στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια έλεγαν ότι «είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους».

Επίσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η βουλευτής της Ν.Δ. Ολγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για «άπλετο φως» και πως «το απόρρητο δεν μπορεί να υπάρχει και να ισχύει εδώ».
Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι τι θα πράξουν οι βουλευτές που θεωρούνται ευνοούμενοι του Μαρινάκη.

Βαξεβάνης: Θα μηνύσω τον Μητσοτάκη για συκοφαντία

Αγωγή κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προανήγγειλε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Kontra24» και στην Αναστασία Γιάμαλη.

Ο κ. Βαξεβάνης απάντησε στον πρωθυπουργό και στις συκοφαντίες που εξαπέλυσε σχετικά με δήθεν εμπλοκή του με Ρώσο ολιγάρχη, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε αγωγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο εκδότης της εφημερίδας που αποκάλυψε τη λίστα με τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους και τους επιχειρηματίες που παρακολουθούνταν από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως είπε, αναφέρθηκε στη συνέντευξή του σε όσα είπε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ενώ κατονόμασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον «εγκέφαλο» των παρακολουθήσεων. «Πετάει στα σκυλιά τον ανιψιό του για όλα αυτά που έκαναν μαζί, αλλά δεν θα τη γλιτώσει» ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «μπλοκάρει όλες τις έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Στη συνέντευξή του ο κ. Βαξεβάνης είπε ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερα ονόματα πολιτών που παρακολουθούνταν με το παράνομο λογισμικό Predator.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα