Λεηλάτησαν το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Ακρόπολη

Συνεχίζει να προκαλεί η… πέτρα του σκανδάλου, η περιβόητη βίλα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη, ακόμα και μετά τον θάνατο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Και αυτό διότι, όπως όλα δείχνουν, το ακίνητο που έχει δημευθεί από το Ελληνικό Δημόσιο μπήκε στο στόχαστρο «ποντικών», που το λεηλάτησαν.

Οι άγνωστοι αφαίρεσαν πολύτιμα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πανάκριβα έπιπλα, ενώ έκαναν φύλλο και φτερό τα ντουλάπια όπου διατηρούσε το αρχείο του ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Μάλιστα, έχουν ξηλώσει ακόμα και το πάτωμα σε συγκεκριμένο σημείο, δείχνοντας πως οι άγνωστοι ήξεραν πού να ψάξουν…

Όπως κατήγγειλε χθες ο δικηγόρος της συζύγου του πρωτοκλασάτου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Βίκυς Σταμάτη, Νίκος Αλεξανδρής, δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτοί που μπήκαν είχαν τα κλειδιά… «Το σημαντικότερο είναι πως δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Αυτοί που έχουν κλειδιά είναι γνωστοί και αυτοί είναι οι πρώτοι ύποπτοι. Υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες, με κλοπές αντικειμένων, αλλά το βασικό είναι πως δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία από το αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου» τόνισε.

«Ο Ακης κατάφερε να ανακτήσει μέρος του αρχείου του μετά από την αποφυλάκισή του. Προφανώς κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται θεώρησαν ότι στο σπίτι θα υπήρχαν στοιχεία και μπήκαν στο σπίτι και το λεηλάτησαν. Ξήλωσαν μέχρι και τα πατώματα εκεί που είχε το γραφείο του ο Ακης Τσοχατζόπουλος» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Εικόνες από το λεηλατημένο σπίτι παρουσιάστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή «Το πρωινό».
Αξίζει να σημειωθεί πως το σπίτι, το οποίο έχει δημευθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, είναι μια μεζονέτα τριών επιπέδων, με εμβαδόν 200 τ.μ. ανά όροφο και συνολικό εμβαδόν 600 τετραγωνικά μέτρα.

Η αντικειμενική αξία του σπιτιού τα προηγούμενα χρόνια ανερχόταν σε 7.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα υπολογίζεται πως έχει αυξηθεί, σε πάνω από 10.000 ευρώ ανά τ.μ. Όπως σημείωσε ο δικηγόρος της χήρας του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οικογένεια απώλεσε την κυριότητα του ακινήτου, αλλά έχει τα κλειδιά για το σπίτι μέχρι να αξιοποιηθεί από το Δημόσιο. Στο σπίτι θα μπορούσε να μένει η Βίκυ Τσοχατζοπούλου, η οποία έχει επιλέξει να μην έχει σχέση με αυτό και μένει σε μία μικρότερη κατοικία.

Στο μεταξύ, την 1η Δεκεμβρίου δημοσιεύεται η τρίτη κατά σειρά διαθήκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία «αναμένεται να προκαλέσει σεισμό και θα έχει εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο», όπως προανήγγειλε ο κ. Αλεξανδρής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα