Νέο παραλήρημα Ερντογάν! Εξαπέλυσε επίθεση σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Ευρώπη

Χάλασε στο νήμα το όνειρο του «σουλτάνου» για την ολοκλήρωση της αγοράς των F-16

Λεκτικά πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε ακόμα μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την προσφιλή συνήθειά του όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αρνείται να ασχοληθεί με τον πληθωρισμό που καλπάζει, προτίμησε να ασχοληθεί ξανά με τους φανταστικούς εχθρούς του, κατηγορώντας την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ πως προστατεύουν τρομοκράτες. Επιστρέφοντας από το ταξίδι του στο Ουζμπεκιστάν το πρωί του Σαββάτου ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σε δημοσιογράφους -μεταξύ άλλων- πως «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και ορισμένες χώρες της Ε.Ε. προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO».

«Τον Γκιουλέν τον προφυλάσσει και τον κρύβει ο Μπάιντεν» δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει, ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα ότι φιλοξενεί πάρα πολλούς γκιουλενιστές και ότι μέσω της χώρας μας διαφεύγουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ακόμα τους ισχυρισμούς του πως η Αθήνα στηρίζει τις τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις μέσω του περίφημου «στρατοπέδου του Λαυρίου», που είναι στην πράξη κέντρο φιλοξενίας.

Ο Ερντογάν έκανε -όπως συνήθως- ιδιαίτερη αναφορά στην οργάνωση FETO, καθώς υποστηρίζει πως μέλη της συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 ως ακόλουθοι του εξόριστου στην Αμερική Τούρκου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη συμφωνία που επιδιώκει να ολοκληρώσει με τις ΗΠΑ για τα F-16, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν καλύτερα νέα για την Αγκυρα, καθώς ήλπιζε -προτού διαψευστεί από τα αποτελέσματα- πως με περισσότερους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο η διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα. Εκτίμησε, δε, πως υπήρξε «σοβαρή ενόχληση» της Αθήνας από την τελευταία συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων Αμυνας των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα