Έσκασε πολιτικό «τσουνάμι» από τη νέα λίστα υποκλοπών!

Τρέμει συθέμελα η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη για το παράκεντρο παρακολουθήσεων που είχε στηθεί στο Μαξίμου, το οποίο «άκουγε» τους πάντες

Φωτιές στην πολιτική σκηνή ανάβει η λίστα νούμερο 2 που έφερε στο φως η εφημερίδα «Documento», στην οποία συμπεριλαμβάνεται σειρά προσώπων, πολιτικών, επιχειρηματιών, στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου, δημοσιογράφων και όχι μόνο, που φέρεται ότι παρακολουθούνταν από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικώς 38 πρόσωπα και αν συνυπολογίσει κανείς και την πρώτη λίστα των «33», αποδεικνύεται περίτρανα πως από όταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου, τέθηκε σε ισχύ στο Μέγαρο Μαξίμου ένα παράκεντρο παρακολουθήσεων δεκάδων πολιτών. Στη λίστα περιλαμβάνονται και οι πλέον στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ακης Σκέρτσος.

Ο πρώτος είναι το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη με άποψη και λόγο για το σύνολο της δραστηριότητας της κυβέρνησης. Το αυτό ισχύει και για τον Ακη Σκέρτσο. Αίσθηση προκαλεί η συμπερίληψη στη λίστα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αυτό σημαίνει πως και οι δύο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το Predator, εφόσον δημοσιεύματα θέλουν και τον Νίκο Δένδια να έχει πέσει θύμα του λογισμικού.

Παρακολουθούνταν ακόμη και ο αδελφός του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Θωμάς, όπως και ο Γιάννης Ολύμπιος, που έχουν ιδρύσει την διαφημιστική εταιρία V&O. Στη λίστα μάλιστα φιγουράρει και η σύζυγος του Θωμά Βαρβιτσιώτη, Ολίνκα, η οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Επιπλέον, θύμα φέρεται ότι έπεσε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Αυτό που προκαλεί ιδιαιτέρως αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι αρκετά στελέχη της κυβέρνησης και ιδίως του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται πως είχαν πέσει θύματα του «αρπακτικού». Ανάμεσά τους, η Ελίνα Κυπραίου, συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και 18 χρόνια και κόρη της γραμματέως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Σάκης Κυπραίου, ο Μιχάλης Μπεκίρης, διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, και η Μαίη Ζαννή, ειδική σύμβουλος στη γενική γραμματεία πρωθυπουργού. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρακολουθούνταν η Αργυρώ Ξαγοράρη, συνεργάτιδα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Υπό παρακολούθηση

Στενή σχέση με τη σύζυγο του πρωθυπουργού έχει και η προαναφερθείσα Ελίνα Κυπραίου. Ακόμη παρακολουθούνταν ο Νίκος Σιγάλας, διευθυντής του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εργασίας, η Ειρήνη Εξάρχου, συνεργάτιδα του Γρηγόρη Δημητριάδη, και η Χάρις Κούτση, πρώην ειδική σύμβουλος για επιχειρήσεις και επενδυτές στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού. Αίσθηση προκαλεί και το όνομα της νεαρής Ορσάκης Ρουσσέτου. Πρόκειται για μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Ν.Δ. και δεξί χέρι του Γιώργου Γεραπετρίτη που συμμετείχε καθημερινώς στον πρωινό καφέ του Μαξίμου.

Εκτός από το… μισό κυβερνητικό σχήμα, στο στόχαστρο του Predator βρέθηκαν οι δημοσιογράφοι Σπύρος Σιδέρης (iediseis), Μαρία Σαράφογλου (ΑΝΤ1), Στέφανος Χίος («Μακελειό») και Πέτρος Κουσουλός («Μπαμ»).

Παρακολουθούνταν ακόμη η μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το facebook Αρτεμις Σίφορντ, ο επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης, ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, το στέλεχος του ομίλου της «Καθημερινής» Χρήστος Αγραφιώτης και ο Βαγγέλης Πιττερός, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι, το οποίο αποτελεί γνωστό πολιτικό στέκι.

Στη λίστα φιγουράρει και ο Σπύρος Καρανικόλας, μέχρι πρότινος μέλος του ΠΑΣΟΚ, που στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο στην κούρσα για τη διαδοχή της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Ακόμη, συμπεριλαμβάνονται στελέχη και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (!) και συγκεκριμένα ο Τάσος Παπαγεωργίου, υποδιοικητής της ΕΥΠ και υπεύθυνος Ασφαλείας της Υπηρεσίας, και η Αγγελική Ρούσσου, πρώην διευθύντρια του κλιμακίου της ΕΥΠ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα