Ποιοι εμποδίζουν την έρευνα για τις υποκλοπές 17 βουλευτών και στελεχών της «Δημοκρατίας»;

Δεν έχει γίνει τίποτα μετά την αποκάλυψη ότι παρακολουθούσαν πολιτικούς και στελέχη της «δημοκρατίας» για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Υπάρχουν τρανταχτά στοιχεία για τις υποκλοπές. Και είναι πολλά… Μάλιστα, ίσως αυτήν τη φορά τεκμηριώνουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Μόνο που αναζητούν ένοχο. Γιατί αυτοί που το διέπραξαν αρνούνται να τα παραλάβουν.

Επειδή φαίνεται να συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με το κύκλωμα του «κοριού» Σάμπυ Μιωνή αλλά και με την τεράστια υπόθεση κατασκοπίας κατά 17 Ελλήνων βουλευτών, που αποκάλυψαν οι αμερικανικές διωκτικές Αρχές έπειτα από την έρευνα του Citizens Lab. Του ίδιου ερευνητικού κέντρου του Καναδά το οποίο επιβεβαίωσε την παγίδευση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη και τη συνάφεια αυτού του σκανδάλου με τη δράση ενός κυκλώματος το οποίο κατασκόπευε Ελληνες πολιτικούς, πολλοί εκ των οποίων ήταν μέλη νευραλγικής σημασίας κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Στο στόχαστρό του βρέθηκαν και ο Ιωάννης Φιλιππάκης, εκδότης της εφημερίδας «δημοκρατία», ο αρθρογράφος Αλέξανδρος Τάρκας, όπως και δημοσιογραφικά στελέχη της εφημερίδας, τα οποία φέρεται ότι είχαν περιληφθεί στο πεδίο ενδιαφερόντων του «Δικτύου»!

Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία για τις υποκλοπές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και κατά πάσα πιθανότητα και στα τηλέφωνα τουλάχιστον 17 Ελλήνων βουλευτών, πέντε δικηγόρων στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στελεχών της «δημοκρατίας» και πλήθους συγγενών τους και άλλων ιδιωτών βρίσκονται μήνες τώρα στα χέρια του αμερικανικού FBI.

Ενα μέρος από αυτά έχει ήδη κατατεθεί από τον Ιανουάριο και τον Μάιο του τρέχοντος έτους στον Αρειο Πάγο, στο πλαίσιο της ανάκρισης των υποθέσεων της Novartis και του πρωταγωνιστή της «λίστας Λαγκάρντ» Σάμπυ Μιωνή. Σημειώνεται ότι ο Μιωνής διαχειριζόταν 1,2 δισεκατομμύρια (που αντιπροσώπευαν περίπου το 55% των συνολικών ποσών στη λίστα) και -μέσω συνεργατών του- επιδίωκε από το 2016 την εξαγορά της κρατικής ΛΑΡΚΟ. Ο φυσικός αυτουργός των υποκλοπών συνελήφθη από το FBI τον Σεπτέμβριο του 2019 για συνωμοσία κατά του αμερικανικού δημοσίου καθώς και για σωρεία ηλεκτρονικών εγκλημάτων κατά φυσικών και νομικών προσώπων στις ΗΠΑ και διεθνώς.

Πρόκειται για τον Ισραηλινό ντετέκτιβ (και απότακτο αστυνομικό) Αβιράμ Αζάρι (άλλος ένας Ισραηλινός απότακτος πράκτορας…), ο οποίος είναι προφυλακισμένος από το 2019 και ομολόγησε την ενοχή του φέτος, στις 20 Απριλίου, στο δικαστήριο της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του FBI που κατατέθηκαν στον Αρειο Πάγο και, συγκεκριμένα, στην ανακρίτρια-αρεοπαγίτη του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η ελληνική πτυχή της υπόθεσης αφορά «εντελώς συμπτωματικά» τις υποκλοπές ηλεκτρονικών επικοινωνιών όσων ερευνούσαν την πολύκροτη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και του -γνωστού και ως «κοριού»- Σάμπυ Μιωνή. Γιατί δεν προχωρούν οι έρευνες; Αναζητήσατε τον «αρχικοριό»…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα