«Χάδια» αντί κυρώσεων των Ευρωπαίων στον «σουλτάνο»

Αντί για κυρώσεις… χάδια. Ο λόγος, βέβαια, για τη γνωστή πρακτική των Ευρωπαίων που, όταν έχουν απέναντί τους τη διαρκώς προκλητική Τουρκία του Ερντογάν, η αντιμετώπιση περιορίζεται απλώς σε δηλώσεις, δήθεν καταδίκες.

«Καμία τουρκική ανησυχία για την εσωτερική ασφάλεια -όσο δικαιολογημένη και αν είναι- δεν δικαιολογεί μια νυχτερινή αεροπορική επιδρομή σε ξένη πόλη» σημείωνε χθες ο εισηγητής για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νάτσο Σάντσεθ Αμόρ με ανάρτησή του στο twitter αναφορικά με τις επιθέσεις της Αγκυρας στη Συρία και στο Ιράκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «στην Ουκρανία αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε μια διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες. Αυτό ισχύει για όλους, όχι μόνο για τη Ρωσία». Ταυτοχρόνως, από την πλευρά της η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε την Τουρκία «να δρα εφαρμόζοντας την αναλογικότητα και τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο» και εξέφρασε την ανησυχία της για τις πληροφορίες σχετικά με θύματα αμάχους κατά τις πρόσφατες επιθέσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον περιοχών στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία.

«Είδαμε αναφορές για μαζικές επιθέσεις του τουρκικού πυροβολικού και της αεροπορίας σε διάφορες περιοχές στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία. Στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε ρητά τη συμπαράστασή της προς την Τουρκία. Και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ενδείξεις για ευθύνη του ΡΚΚ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα