Τα κουκουλώνουν στην εταιρία-φάντασμα που πήρε 737.201,99 €

Μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για την ενίσχυση από τον Αδωνι εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας οι φωτογραφίες κάποιων στελεχών (που ήταν ψεύτικα;) από το σάιτ της

Επιβεβαιώνεται πλήρως και μεγεθύνεται το χθεσινό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», που αποκάλυπτε πως η εταιρία SWAT SDISS ΕΠΕ, στην οποία επικεφαλής είναι o Τζον Κολομπανί, πρώην (ή και νυν;) συνεργάτης του Αδωνη Γεωργιάδη, πήρε ενίσχυση ύψους 737.201,99 ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης ενώ είναι εταιρία-φάντασμα. Επιβεβαίωση αποτελεί, για παράδειγμα, το γεγονός ότι αμέσως μετά τις αποκαλύψεις μας εξαφανίστηκαν, ως διά μαγείας, οι φωτογραφίες κάποιων στελεχών από το σάιτ της εταιρίας που δηλώνει ότι ασχολείται με συστήματα ασφαλείας.

Εξαφανίστηκε, για παράδειγμα, η φωτογραφία δήθεν στελέχους που υπήρχε στο σάιτ με το όνομα «Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπεύθυνος Ασφαλείας». Οπως είχαμε αποκαλύψει, ο κύριος αυτός είναι στην πραγματικότητα δικηγόρος εκ Θεσσαλονίκης με άλλο όνομα, που δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και καμία γνώση, αλλά είναι προφανώς θύμα της απάτης. Οπως φαίνεται, η φωτογραφία του είχε αλιευθεί τυχαία από το διαδίκτυο για να συμπληρωθεί… καρέ στελεχών.

Εξαφανίστηκε, επίσης, η φωτογραφία της Μπάσμα Κ. Αμπντελαζίζ, που εμφανιζόταν ως διευθύνουσα σύμβουλος της SWAT και η οποία επίσης εργάζεται ως μετακλητή στο ΥΠΕΞ. Η φωτογραφία της κυρίας Αμπντελαζίζ εξαφανίστηκε επίσης από το Ινστιτούτο «Εξέλιξη», μια δήθεν Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία δηλώνεται πως ανήκει στον ίδιο όμιλο εταιριών με τη SWAT.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, έχει πλέον και το ίδιο το Ινστιτούτο «Εξέλιξη», αφού στο διοικητικό συμβούλιο, εκτός από τον ίδιο τον κ. Κολομπανί, συμμετέχει ως «γενική γραμματέας» η Βασιλική Κατραβά, η πλέον στενή συνεργάτιδα του Αδωνη Γεωργιάδη. Να υπενθυμίσουμε πως η κυρία Κατραβά ήταν ένα από τα πρόσωπα που κατέθεταν τα «αδιευκρίνιστα» ποσά την εποχή που ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν στο υπουργείο Υγείας. Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι η κυρία Κατραβά εργάζεται και σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης, στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας.

Η συμμετοχή του πλέον κοντινού ανθρώπου του Αδωνη Γεωργιάδη στο εγχείρημα, του Τζον Κολομπανί, κάνει φυσικά ακόμη πιο ύποπτη την υπαγωγή της εταιρίας-φάντασμα SWAT στον επενδυτικό νόμο. Ενδιαφέρον έχει ότι στο παρελθόν, σε εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στην οποία είχαν φιλοξενηθεί και ο κ. Κολομπανί και ο κ. Γεωργιάδης, ο υπουργός είχε δηλώσει πως συμφωνεί με όσα λέει ο άνθρωπος πίσω από τη SWAT. Στο διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου «Εξέλιξη» υπάρχει όμως ακόμα μία ενδιαφέρουσα συμμετοχή, αυτή του δικηγόρου Ορέστη Ομράν, που εμφανίζεται ως αντιπρόεδρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ομράν ανήκει στο φιλικό περιβάλλον του Ανδρέα Πάτση με το ψευδές «Πόθεν Εσχες» και την εισπρακτική εταιρία-σκάνδαλο. Μάλιστα, ο κ. Ομράν έχει φιλοξενηθεί και στην εκπομπή της συζύγου του Ανδρέα Πάτση, η οποία είναι δημοσιογράφος.

Να υπενθυμίσουμε πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η SWAT ανήκε στην κυπριακή εταιρία MGH MARSHAL GRANTS HOLDING LTD, η οποία διαλύθηκε τον περασμένο Μάιο. Και εφόσον διαλύθηκε η «μαμά» εταιρία χωρίς να μεταβιβαστούν οι μετοχές, η SWAT αποτελεί στην πραγματικότητα εταιρικό φάντασμα. Τον περασμένο Οκτώβριο, δηλαδή μήνες μετά τη διάλυση της κυπριακής, ο Τζον Κολομπανί εμφανίστηκε σε συμβολαιογράφο ως εκπρόσωπός της και δήλωσε ψευδώς ότι η εταιρία βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία. Η υπαγωγή της SWAT σε καθεστώς ενίσχυσης έγινε δύο μήνες μετά τη διάλυση της MGH MARSHAL.

Ανακοίνωση εξέδωσε μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία έκανε λόγο «για μια πολύ σοβαρή υπόθεση με οσμή σκανδάλου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα