Νέο «χαστούκι» Μενέντεζ σε Ερντογάν

Επανέλαβε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη

Αμετακίνητα στο πλευρό της Ελλάδας, ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη από επιφανείς ομογενείς επιχειρηματίες για την οικονομική στήριξη της προεκλογικής του εκστρατείας.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ομογένειας για την ενίσχυση της εκστρατείας του γερουσιαστή παρακινεί το γεγονός ότι ο κ. Μενέντεζ θα κληθεί να υπερασπιστεί τη θέση του στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2024. Το 2018 είχε καταφέρει να ανανεώσει τη θητεία του, κερδίζοντας τον πολυεκατομμυριούχο Μπομπ Χάγκιν, ο οποίος δαπάνησε 35.000.000 δολάρια από την προσωπική του περιουσία για να ανατρέψει τον Ρόμπερτ Μενέντεζ. Παρά το γεγονός ότι η προεκλογική εκστρατεία του γερουσιαστή συγκέντρωσε μόλις 11.000.000 δολάρια, ο γνήσιος φιλέλληνας Μενέντεζ κατάφερε να επικρατήσει με σχεδόν 10 μονάδες διαφορά. Τώρα ο Μπομπ Χάγκιν επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που θα δαπανήσει θα είναι αστρονομικό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο γερουσιαστής Μενέντεζ εξέφρασε ακόμα μια φορά την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο σχετικά με το αίτημα της Τουρκίας. «Δεν έχω λάβει καμία ειδοποίηση, κάτι που αποτελεί προφανώς μέρος της διαδικασίας για τυχόν πωλήσεις όπλων.

Η κυβέρνηση δεν μου έχει στείλει καμία ειδοποίηση. Οπότε υποθέτω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που λέγεται δημοσίως και αυτού που τελικά συμβαίνει. Αλλά αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι, είτε υπάρξει ειδοποίηση είτε δεν υπάρξει, δεν έχω καμία πρόθεση, υπό τις παρούσες συνθήκες, να συμφωνήσω σε πωλήσεις F-16 στην Τουρκία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε αντίθεση, εξάλλου, με τις φειδωλές τοποθετήσεις των αξιωματούχων της κυβέρνησης Μπάιντεν, ο γερουσιαστής αποκαλύπτει ότι ο Λευκός Οίκος έχει ασκήσει παρασκηνιακά πιέσεις προκειμένου να ματαιώσει τη χερσαία εισβολή που ετοιμάζει η Τουρκία στη βόρεια Συρία. Οπως εξήγησε, «μερικές φορές η διπλωματία δεν γίνεται ανοιχτά, ούτε δημοσίως.

Μερικές φορές γίνεται στο παρασκήνιο. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν βρίσκεται σε εις βάθος επαφή με την Τουρκία, εξηγώντας τις συνέπειες των πράξεών της και ότι θα υπάρξουν πράγματι συνέπειες. Και ελπίζω ο Ερντογάν να το κατανοεί».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα