Δήλωση Λοβέρδου: Να αποστρατιωτικοποιήσουμε τα νησιά του Αιγαίου

Νερό στον μύλο των απαράδεκτων και παράλογων τουρκικών διεκδικήσεων για το Αιγαίο ρίχνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών! Κι όμως, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε το εκτός Διεθνούς Δικαίου και λογικής αίτημα του «σουλτάνου», και μάλιστα παρουσία ξένων βουλευτών.

Όλα συνέβησαν κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζήτησε με βουλευτές από την Ολλανδία για την ανατολική Μεσόγειο. Κατά την παρέμβασή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα συζητά να απομακρυνθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις και από τη μία και από την άλλη περιοχή, αφήνοντας τους παριστάμενους βουλευτές με το στόμα ανοιχτό.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκείνος που αντέδρασε στους αδιανόητους ισχυρισμούς του αρμόδιου τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ ήταν ο «γαλάζιος» Γιώργος Κουμουτσάκος. Οπως φέρεται ότι είπε, η ελληνική κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμη να συζητήσει μια τέτοια λύση, εξηγώντας πως το ζήτημα με τα νησιά του Αιγαίου δεν είναι ούτε τεχνικό ούτε μείωσης εξοπλισμών, αλλά πολιτικό. Ο βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης ζήτησε μάλιστα να καταγραφούν στα πρακτικά όσα ειπώθηκαν από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Σημειωτέον, η άνευ προηγουμένου παρέμβαση του τελευταίου έλαβε χώρα την ίδια ημέρα που υπήρξαν για πολλοστή φορά δηλώσεις αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών από Τούρκους αξιωματούχους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα