Το Μαξίμου γνώριζε την εξαγωγή του Predator!

Επίσημη αλληλογραφία του ΥΠΕΞ αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα

Απολύτως εκτεθειμένη είναι για πολλοστή φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά και τις νέες αποκαλύψεις του Τύπου για την υπόθεση των υποκλοπών που αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας πως ο πρωθυπουργός γνώριζε για την εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη. Κι όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση υποτίθεται πως «δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε» για το Predator, καθώς, όπως έχουν ισχυριστεί πολλάκις κυβερνητικά στελέχη, το Δημόσιο δεν έχει καμία σχέση με τέτοια λογισμικά.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται μέσα από αποκαλυπτικό έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο φέρνει στο φως το «Documento», ήδη από τις 23 Ιουλίου του 2019 ολόκληρη η αλληλογραφία από τις διευθύνσεις Α, Β, Γ, Δ και Ε του υπουργείου Εξωτερικών διαβιβαζόταν και στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πρώτη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου, δηλαδή, γνώριζε για την αλληλογραφία του υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτό σημαίνει πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε για την εξαγωγή του «Αρπακτικού», καθώς τα έγγραφα της Β6 Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών που είχαν σχέση με την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη ήταν σε γνώση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στην πράξη, μετά και το νέο αυτό στοιχείο, που δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αμφισβητηθεί, ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατά τα άλλα δηλώνει άγνοια για τα πάντα, συλλαμβάνεται ψευδόμενος, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση όχι μόνο γνώριζε για το Predator που πωλούσε η Intellexa, αλλά αδειοδοτούσε τις πωλήσεις της εταιρίας σε συγκεκριμένους πελάτες.

Σημειωτέον πως πριν από μόλις πέντε ημέρες προκλήθηκε νέος πολιτικός σεισμός στη χώρα από το δημοσίευμα των «New York Times» που έφερε στο φως πως ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής αδειοδότησε την Intellexa προκειμένου αυτή να εξαγάγει το Predator στη Μαδαγασκάρη στις 15 Νοεμβρίου 2021. Υπενθυμίζεται πως την επιβεβαίωση στην αμερικανική εφημερίδα έκανε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, για τον οποίο εντελώς τυχαία, με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, μάθαμε ότι φεύγει από εκπρόσωπος για τη Γενεύη και αναλαμβάνει άλλος τη θέση του.

Μια αποχώρηση, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, προγραμματισμένη προ μηνών. Την ημέρα της αποκάλυψης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει το υπουργείο Εξωτερικών να δώσει απαντήσεις, επισημαίνοντας πως ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης κατέθεσε στην Εξεταστική ότι δεν έχει δοθεί τέτοια άδεια, υποστηρίζοντας πως είτε το υπουργείο δεν ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη της ΕΥΠ είτε τη ζήτησε, την πήρε και ο κ. Δεμίρης είπε ψέματα στην Εξεταστική ότι δεν υπάρχει τέτοια έγκριση στην ΕΥΠ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα