Ο Ερντογάν, οι Γερμανοί και η «δημοκρατία»

Δεν… μάσησαν από τα νταηλίκια της Αγκυρας οι Γερμανοί, καθώς εισαγγελείς της χώρας αποφάσισαν -το αυτονόητο- να μην προχωρήσουν τελικά σε έρευνα σε βάρος του Γερμανού πολιτικού Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, επειδή πρόσφατα είχε αποκαλέσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αρουραίο των υπονόμων». Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία του Χίλντεσχαϊμ έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι έρευνας για ποινικό αδίκημα, δήλωσε εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας προγενέστερο δημοσίευμα του «Spiegel». Ο Κουμπίκι, ηγετικό στέλεχος των Φιλελευθέρων (FDP) και αντιπρόεδρος της Bundestag, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Κάτω Σαξονία τον Σεπτέμβριο χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «μικρό αρουραίο των υπονόμων» και τον κατηγόρησε ότι εργαλειοποιεί το προσφυγικό ζήτημα προκειμένου να ασκήσει πολιτική πίεση στην Ευρώπη. Η δήλωση είχε προκαλέσει την εντονότατη αντίδραση της Αγκυρας, η οποία κάλεσε άμεσα για εξηγήσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τον Γερμανό πρέσβη. Ακολούθως, δικηγόρος του Ερντογάν υπέβαλε μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Η γερμανική Δικαιοσύνη, λοιπόν, ύψωσε ασπίδα προστασίας έναντι των εκδικητικών διαθέσεων του «σουλτάνου». Κάτι που δεν συνέβη (όπως θα έπρεπε) στην αντίστοιχη υπόθεση που αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη και την εφημερίδα μας.

Θυμίζουμε ότι ο Ερντογάν είχε προβεί ακριβώς στις ίδιες κινήσεις εναντίον της «δημοκρατίας» και τεσσάρων στελεχών της, με αφορμή το γνωστό πλέον πρωτοσέλιδο με τίτλο «Siktir Git». Ο συγκεκριμένος τίτλος είχε γραφτεί ως απάντηση στις δηλώσεις Ερντογάν ότι οι Ελληνες θα πάθουν ό,τι οι πρόγονοί τους το 1922, αλλά και Τούρκων αξιωματούχων που υποστήριζαν ότι ο ελληνικός λαός θα γίνει τροφή για τα ψάρια.

Ο Ερντογάν προχώρησε τότε σε μήνυση και ζήτησε τη συνδρομή της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία δεν απέρριψε το αίτημά του και ενημέρωσε τους μηνυόμενους για το τουρκικό αίτημα, προχωρώντας εσωτερικά στις σχετικές διαδικασίες. Ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που έπραξαν οι Γερμανοί στην υπόθεση του Κουμπίκι, όπου ευθύς εξαρχής έκοψαν τον βήχα των Τουρκών.

Θυμίζουμε ότι ο Ερντογάν, πέραν όλων των άλλων, στο επίσημο κείμενο της μήνυσής του κατά της «δημοκρατίας» αμφισβητούσε την ελληνική κυριαρχία και ανέφερε το Αιγαίο Πέλαγος ως «θάλασσα των λαών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα