Νέες αποκαλύψεις! «Η Εύα τελικά δάγκωσε το μήλο»

Ιταλικά ΜΜΕ: Η Καϊλή ομολόγησε πως γνώριζε τα πάντα και έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα πετροδολάρια

Η Εύα τελικά παραδέχτηκε πως δάγκωσε το μήλο». Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο του Κατάρ-gate, καθώς, σύμφωνα με τα ιταλικά και τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, η Εύα Καϊλή «έσπασε» και ομολόγησε όχι μόνο πως γνώριζε για τις παράνομες δραστηριότητες του Ιταλού «ζεν πρεμιέ», αλλά και ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα πετροδολάρια του Κατάρ.

Δημοσίευμα της «Repubblica», με τίτλο «Η ομολογία της Εύας Καϊλή: “Ηξερα για τις δραστηριότητες του Παντσέρι και τις βαλίτσες με τα χρήματα”», παρουσιάζει αποσπάσματα από την ομολογία της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, τα καθήκοντα της οποίας έχουν ανασταλεί μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς με το Κατάρ. Η γνωστή ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι η 44χρονη πολιτικός ενώπιον των βελγικών Αρχών δήλωσε πως γνώριζε τόσο για τις δραστηρίοτητες του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι όσο και για αυτές του Αντόνιο Παντσέρι. «Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα» αναφέρουν τα πρακτικά.

Το περιοδικό «Knack»

Την ίδια ώρα, το περιοδικό «Knack», που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποκαλύψεις για την υπόθεση του Κατάρ-gate, αναφέρει πως η Καϊλή παραδέχτηκε την εμπλοκή του πατέρα της με στόχο την απόκρυψη των χρημάτων. «Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα» έγραψε ο δικαστής Μισέλ Κλες στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά της Ελληνίδας ευρωβουλευτού στις 9 Δεκεμβρίου.

Τις ίδιες πληροφορίες γύρω από την πολύκροτη υπόθεση παρουσιάζει και η γνωστή βελγική εφημερίδα «Le soir», η οποία, μάλιστα, αναφέρει ότι, όταν η βελγική αστυνομία βρέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή, εκείνη τηλεφώνησε στον πατέρα της και του έδωσε εντολή να κρύψει τα χρήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της 44χρονης πολιτικού εντοπίστηκε σε γνωστό ξενοδοχείο των Βρυξελλών με μία βαλίτσα γεμάτη λεφτά. Η Εύα Καϊλή μπροστά στον ανακριτή Μισέλ Κλες, τον άνθρωπο που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με το Κατάρ, προσπάθησε -σύμφωνα με τη «Repubblica»- να περιορίσει τις δικές της ευθύνες, κάτι που βρίσκεται σε κοινή γραμμή με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος στην ομολογία του τόνισε ότι εκείνη δεν είχε σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι τους.

Μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, η Εύα Καϊλή -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- επιχείρησε να προειδοποιήσει τον φερόμενο ως ενορχηστρωτή του κυκλώματος Αντόνιο Παντσέρι, αλλά και δύο ευρωβουλευτές. Αυτό εξηγεί, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους οι «Repubblica» και «Soir», γιατί οι βελγικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή της.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το δημοσίευμα του περιοδικού «Knack», το οποίο αναφέρεται στην αντίδραση της Εύας Καϊλή μετά την έρευνα που έγινε στο σπίτι που διατηρεί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι στις Βρυξέλλες. «Η Καϊλή πανικοβλήθηκε. Η πρώην παρουσιάστρια όχι μόνο επικοινώνησε με τον πατέρα της, αλλά, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, προσπάθησε επίσης να προειδοποιήσει τον κ. Παντσέρι, καθώς και δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρει το «Knack», χωρίς ωστόσο να αναφέρει τα ονόματα των ευρωβουλευτών. Στο άρθρο του περιοδικού «Knack», επίσης, αναφέρεται ότι ο Παντσέρι «κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα ως αποδέκτη “δώρων” από το Κατάρ», όπως έγραψε ο ανακριτής στο ένταλμα σύλληψης του Παντσέρι, συμπληρώνοντας ότι ο τελευταίος «ομολογεί εν μέρει τα γεγονότα» της διαφθοράς και των παρεμβάσεων υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου.

Σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για να σχολιάσει την κατηγορία του Παντσέρι, εκείνος απάντησε ότι «ο κ. Ταραμπέλα δεν έχει λάβει δώρα από κανέναν», προσθέτοντας ότι «δεν επηρεάστηκε για να πάρει αποφάσεις ή να πάρει θέσεις».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στην Εισαγγελία είναι πεπεισμένοι ότι η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι δεν έχουν πει ακόμα όλα όσα ξέρουν. Οι βελγικές Αρχές φαίνεται ότι πιστεύουν πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι το επίκεντρο, ίσως και παρά τη θέλησή της, στις δραστηριότητες του κυκλώματος του Αντόνιο Παντσέρι.

Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί του Παναμά

Σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνες γίνονται και εντός των συνόρων, καθώς ο πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, στο πλαίσιο της άρσης τραπεζικού απορρήτου, θα αναζητήσει από τις δικαστικές Αρχές του Παναμά στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς της κυρίας Καϊλή ή ακόμη και για θυρίδες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ροή 28.000.000 ευρώ από το Κατάρ στην ίδια και σε μέλη της οικογένειάς της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα