Ανω κάτω η Ν.Δ. για τα εκτός σχεδίου

Μίνι αντάρτικο «γαλάζιων» βουλευτών κατά του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για τους όρους δόμησης στα εκτός σχεδίου οικόπεδα. Λίγες μόλις ώρες πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις εορτές των Χριστουγέννων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έγινε μαλλιά κουβάρια και, μάλιστα, σε δημόσια θέα, λόγω μιας πολεοδομικής διάταξης στο τελευταίο νομοσχέδιο που πέρασε για αυτή τη χρονιά.

Το επίμαχο άρθρο, που άναψε φωτιές στην κυβερνώσα παράταξη, δίνει παράταση ως τον Σεπτέμβριο του 2023 για την κατάθεση των εκκρεμών εγγράφων σε όσους έχουν καταθέσει αίτηση οικοδομικής άδειας.

Αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να υπερασπιστεί τη ρύθμιση, ζήτησαν και πήραν τον λόγο οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος και Περικλής Μαντάς, που διαφώνησαν, ζητώντας να ενταχθούν κι εκείνοι που δεν είχαν κάνει αίτηση.

«Ξέρετε τι κάνετε; Γιατί απαξιώνουμε τις περιουσίες του κόσμου;» ρωτούσε σε έντονο ύφος τον υπουργό Ενέργειας ο Γιώργος Βλάχος, ενώ ο Περικλής Μαντάς κατήγγειλε πως δεν είναι δυνατόν «μία ασυνέπεια του κράτους να την πληρώνουν οι πολίτες». Απαντώντας, ο Κώστας Σκρέκας επέμεινε στην προς ψήφιση ρύθμιση, σχολιάζοντας, μάλιστα, ότι οι βουλευτές ψήφισαν την αρχική διάταξη.

Αμέσως μόλις κατέβηκε από το βήμα, οι βουλευτές πλησίασαν τα υπουργικά έδρανα και του τα… έψαλαν για τα καλά, κάτι που καταγράφηκε και από τις κάμερες της Βουλής! Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τούς ζήτησε να βγουν έξω από την αίθουσα, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή δεν είναι ωραία εικόνα…

Πράγματι, η συζήτηση μεταφέρθηκε στον διάδρομο, με τον υπουργό να προσπαθεί να εξηγήσει στους Γιώργο Βλάχο, Περικλή Μαντά και Ιωάννη Παππά την ορθότητα της διάταξης, κι εκείνοι να επιμένουν να διαφωνούν. Οι φωνές έφτασαν μέχρι και την παραδιπλανή αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών… Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να πιέσει τη «γαλάζια» Κ.Ο., κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, με τους δυο βουλευτές Γιώργο Βλάχο και Περικλή Μαντά να υπερψηφίζουν κανονικά!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα