Ο υφυπουργός «αδειάζει» τον υπουργό!

Ο Λευτέρης Οικονόμου αρνήθηκε τα περί «φοβικού συνδρόμου της Αστυνομίας», διαψεύδοντας τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Μ εγαλοπρεπές άδειασμα επιφύλαξε χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου στον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο για τη δήλωσή του περί φοβικών συνδρόμων της Αστυνομίας, χαρακτηρίζοντας αυτή τη άποψη «παραφιλολογία»!

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στον Σκάι ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για «φοβικό σύνδρομο» το οποίο η Αστυνομία «πρέπει να ξεπεράσει», ενώ παραδέχτηκε την απουσία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ από τη διπλή δολοφονία σε καφετέρια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

«Το γεγονός στη Νέα Σμύρνη είναι πολύ σοκαριστικό. Είναι μια δολοφονία Κυριακή βράδυ μέσα στον κόσμο, και αυτό καταλαβαίνω ότι σπέρνει την ανησυχία. Το βράδυ της Κυριακής όφειλε να βρίσκεται εκεί η περιπολία της ΔΙΑΣ. Εχω ζητήσει από την Αστυνομία να ξεπεράσει κάθε είδους φοβικό σύνδρομο και να ενισχύσει την αποτελεσματική παρουσία της παντού. Υπήρξε φοβικό σύνδρομο στο περιστατικό της Νέας Σμύρνης» είπε.

Ωστόσο, το απόγευμα ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στο Mega και απαντώντας στην ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου για το γεγονός ότι δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία στην πλατεία της Ν. Σμύρνης και δεν υπάρχει και σε άλλες πλατείες, είπε: «Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να μιλήσουμε με στοιχεία, διότι το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται μία παραφιλολογία περί φοβικών συνδρόμων της Αστυνομίας στις πλατείες…» Ακολούθως, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως τα περί φοβικών συνδρόμων τα είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα ο κ. Θεοδωρικάκος…

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Οικονόμου κινείται σε εντελώς άλλη γραμμή από τον υπουργό, και αυτό αποδεικνύεται και από τη συνέχεια των δηλώσεών του, με τις οποίες υπερασπίστηκε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αστυνομίας και στη συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Θεοδωρικάκος είχε παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα.

Υπουργός και υφυπουργός είναι σαν δύο ξένοι στο ίδιο υπουργείο. Κι όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει εντελώς διαφορετική άποψη για τις ανάγκες της Αστυνομίας και της αστυνόμευσης, τότε το αποτέλεσμα φαίνεται στη Νέα Σμύρνη, στη ληστεία μέρα μεσημέρι στην Κολοκοτρώνη και σε άλλα παρόμοια περιστατικά.

Διαφοροποίηση

Υστερα από αυτή τη δημόσια διαφοροποίηση του υφυπουργού από τον υπουργό, αποκτά πλέον ουσιαστική πολιτική διάσταση και η επίμονη άρνηση του κ. Θεοδωρικάκου να απαντήσει χθες το πρωί στην ερώτηση που είχε δεχθεί στον Σκάι αν η κριτική που δέχεται προέρχεται και από το εσωτερικό της κυβέρνησης και όχι μόνον από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Εκτός των παραπάνω, ο κ. Θεοδωρικάκος στη συνέντευξή του, για να καλύψει τις ευθύνες, σημείωσε -με 55.000 αστυνομικούς εν ενεργεία- πως «έχουμε πρόβλημα επάρκειας αστυνομικών στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου βρίσκεται το 30% της δύναμης της Αστυνομίας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα