Παιχνίδι εντυπώσεων στον ΣΥΡΙΖΑ με τα ψηφοδέλτια

Η αφλογιστία που παρατηρείται στο θέμα της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σχετίζεται αυτή τη φορά, σύμφωνα με εσωτερικές πηγές, στη συνήθη κομματική βραδυπορία.

Σε εξέλιξη, όπως εξηγούν, υπάρχει ένα ιδιότυπο επικοινωνιακό «πόκερ» μεταξύ των κομμάτων, τα οποία αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους, παίζοντας ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Μέχρι τώρα στα κοινοβουλευτικά κόμματα υποστήριζαν ότι δεν ανακοινώνουν ψηφοδέλτια, επειδή εκκρεμεί το θέμα της απογραφής. «Δεν γίνεται να ανακοινώσουμε υποψηφίους, ενώ οι εκλογικές έδρες σε πολλούς νομούς πλέον αλλάζουν» έλεγαν. Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αφαιρούν τα προσχήματα και υποχρεώνουν όλους να επιταχύνουν τις αποφάσεις τους, αφού, όπως ξεκαθάρισε, «οι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους, βάσει της νέας απογραφής της ΕΛ.ΣΤΑΤ.». Ανεξάρτητα από αυτό, παραμένει ανεξήγητος ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανακοινώσει ακόμα και μέχρι σήμερα, που τελειώνει ο χρόνος, τουλάχιστον το 80% των ονομάτων, όπως υποσχόταν. Ολα μετατίθενται στο νέος έτος.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί -και το έχει, άλλωστε, διακηρύξει- την ανάδειξη νέων προσώπων, καταξιωμένων επαγγελματικά και επιστημονικά στην κοινωνία, εκπροσώπων της νέας γενιάς, με πυκνή παρουσία γυναικών. Επιδιώκει επίσης κομματική αποκέντρωση, προκειμένου να αποσυμφορήσει τα ψηφοδέλτια του λεκανοπεδίου από βαριά ονόματα, και, αντίθετα, να φωτίσει στο προσκήνιο εκπροσώπους αναγνωρισμένους, που θα φέρουν φρέσκες δυνάμεις στις περιφέρειες.

Εντούτοις, μέχρι στιγμής δεν έχουν ακουστεί νέα ονόματα που θα προκαλέσουν θετικά πολιτικά σχόλια και την ευμενή αποδοχή της κοινωνίας. Το μόνο που υπάρχει είναι η σύσταση των συνεργατών του προέδρου, που υποδεικνύουν «Κοιτάξτε και το προεδρικό think tank», το οποίο θα αποτελέσει βάσιμα δεξαμενή υποψηφιοτήτων, με στελέχη όπως ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, που οδεύει ήδη προς Κεφαλλονιά, ο Δημήτρης Πλουμπίδης, η αντιστράτηγος ε.α. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η παγκοσμίως καταξιωμένη νέα επιστήμονας Διάνα Βουτηράκου, ο καθηγητής Αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας και η πολιτική επιστήμονας, διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο «Ν. Πουλαντζάς» Δανάη Κολτσίδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα