Θρίλερ με Δένδια στους αιθέρες του Αγ. Όρους

Λόγω πυκνής ομίχλης το ελικόπτερό του δεν κατάφερε να προσγειωθεί σε δύο ελικοδρόμια και τελικά κατέβηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας

Πολύ μεγάλη περιπέτεια για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια κατά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Λόγω πυκνής ομίχλης το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών ούτε σε εκείνο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, και τελικά κατέβηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Η διήμερη επίσκεψη του Νίκου Δένδια είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Αγιον Ορος από το 2011 και μετά τις 12.30 η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους υποδέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών στον Ιερό Ναό Πρωτάτου, όπου τελέστηκε δοξολογία.

Στη συνέχεια δόθηκε δεξίωση και έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Κοινότητας παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αμέσως μετά επισκέφτηκε το κτίριο της διοίκησης του Αγίου Ορους, καθώς και τις Μονές Παντοκράτορος και Ξενοφώντος.

«Η παρουσία μου ανάμεσά σας μου δίνει τη δυνατότητα να ενστερνιστώ τα θέματα που σας απασχολούν σ’ αυτήν την εξαίσια χερσόνησο που λέγεται Αγιον Ορος» είπε ο κ. Δένδιας κατά την αντιφώνησή του στον Ναό του Πρωτάτου, όπου τον προσφώνησε ο πρωτοεπιστάτης γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης.

«Εσείς, άγιοι Πατέρες, οι οποίοι συνεχίζετε την ιστορική πορεία αυτής της μοναδικής στην οικουμένη μοναστικής Πολιτείας με ιδιαίτερη προσφορά, με προθυμία, με θυσίες, καθώς και με πρωτοφανή συλλογικότητα, είστε απολύτως δικαιολογημένοι να αναμένετε τη συνεργασία, αρωγή και συμπαράσταση από τους εκάστοτε κρατούντες στην ελληνική Πολιτεία.

Είμαι βέβαιος ότι δεν διαφεύγουν της προσοχής σας αλλά και της ιδιαίτερης ευαισθησίας σας οι δύσκολες περιστάσεις που πέρασε η Ελλάδα και οι οποίες, συν Θεώ, αντιμετωπίζονται.

Να μου δώσει ο Θεός τη δυνατότητα να ακούσω προσεκτικότερα τα προβλήματα τα οποία σας απασχολούν. Να σταθώ δίπλα σας, με τις ασήμαντες δυνάμεις μου, και να προσπαθήσω μαζί σας.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω περισσότερο. Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να αποδείξω με πράξεις και με έργα αυτό που αισθάνομαι για την εξαίσια αυτή Χερσόνησο του Αθω και τους οικιστές της» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος σήμερα θα επισκεφτεί διαδοχικά τις Μονές Διονυσίου και Δοχειαρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα