Άγιον Όρος: Λιποθυμικό επεισόδιο για τον Δένδια!

Έπεσε και τραυματίστηκε στη διάρκεια της θείας λειτουργίας στη Μονή Ξενοφώντος

Εσπευσμένα αναχώρησε από το Άγιον Όρος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ακυρώνοντας το πρόγραμμα της χθεσινής ημέρας, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

Στη διάρκεια της θείας λειτουργίας, λίγο μετά τις 7 το πρωί, ο κ. Δένδιας αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να πέσει στο δάπεδο και να χτυπήσει στη μύτη και στα δόντια. Στη Μονή Ξενοφώντος σήμανε συναγερμός και ο κ. Δένδιας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αγίου Ορους. Αμεσα κλήθηκε ελικόπτερο, προκειμένου να παραλάβει τον υπουργό Εξωτερικών και να τον μεταφέρει στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας του πλέον δεν εμπνέει ανησυχία και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠΕΞ, το επεισόδιο ήταν ορθοστατικής υπότασης, αλλά το έχει ξεπεράσει και έγιναν συστάσεις από τους γιατρούς για να προσέχει στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι η διήμερη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Αγιον Ορος άρχισε επεισοδιακά χθες, καθώς το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών, ούτε σε εκείνο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. Ετσι η αποστολή κατέβηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Το πρόγραμμα της χθεσινής ημέρας του υπουργού φυσικά ματαιώθηκε, αφού επρόκειτο μετά τη Μονή Ξενοφώντος να μεταβεί στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου.

Λίγο αργότερα, και αφού αισθάνθηκε καλύτερα με τις περιποιήσεις των γιατρών, δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά όσους ενδιαφέρθηκαν για την υγεία μου. Είμαι απολύτως καλά, με δύο αμυχές από την πτώση και εντυπωσιασμένος από όσα είδα και άκουσα από την πρώτη επίσκεψη ΥΠΕΞ στο Αγιον Ορος τα τελευταία 11 χρόνια. Δεσμεύθηκα να επιστρέψω σύντομα».

Είναι γεγονός ότι όλο το Αγιον Ορος αναστατώθηκε με τον τραυματισμό του υπουργού και ξεσηκώθηκαν οι πάντες, σε όλες τις μονές, γιατί πράγματι ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε Ελληνας υπουργός Εξωτερικών το όρος και συνέβη το περιστατικό αυτό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα