Το «Spiegel» «μαζεύτηκε», οι συριζαίοι επιμένουν!

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» υποχρεώθηκε να αποσύρει από τις ηλεκτρονικές του σελίδες όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην επικοινωνιακή, όπως αποδείχθηκε, περιπέτεια ομάδας μεταναστών σε βραχονησίδα του Εβρου, όπου υποτίθεται πως έχασε τη ζωή της μια νεαρή προσφυγοπούλα ονόματι «Μαρία», η οποία παρέμενε επί τρεις ημέρες άταφη. «Δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ξανά στην ιστοσελίδα τα προηγούμενα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μαρίας – ούτε σε επεξεργασμένη μορφή. Θα έπρεπε να διορθωθούν πάρα πολλά για να γίνει αυτό. Αντ’ αυτού δημοσιεύουμε εδώ τα αποτελέσματα της έρευνάς μας» δηλώνει τώρα μεταμελημένο το «Spiegel».

Το διεθνούς κύρους περιοδικό αποφεύγει την αυτοκριτική και φορτώνει την ευθύνη στην Ελλάδα και τους πρόσφυγες, δικαιολογούμενο ότι «εξαιτίας της κατάστασης των πηγών θα έπρεπε να είχε διατυπώσει σαφώς πιο προσεκτικά τις αναφορές για το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και κυρίως για τον θάνατο του κοριτσιού. Ακόμα και αν απουσιάζει μια οριστική απόδειξη, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν επινοήσει τον θάνατο του παιδιού μέσα στην απόγνωσή τους. Πιθανόν να σκέφτηκαν ότι έτσι τελικά θα σώζονταν». Κι ο ΣΥΡΙΖΑ; Μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του βγήκαν στα κεραμίδια, σηκώνοντας τον κόσμο στο πόδι, τώρα που η αλήθεια έλαμψε, άβολα στην Κουμουνδούρου έχει πέσει σιγή ασυρμάτου…

«Ακόμα και το “Spiegel” ζητά σήμερα συγγνώμη για όσα έγραφε τον Αύγουστο σχετικά με τη νησίδα του Εβρου και τον δήθεν θάνατο του 5χρονου κοριτσιού. Είχε, άλλωστε, πράξει το ίδιο και η εμπλεκόμενη ΜΚΟ. Δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να κρύβεται. Ακόμα και τώρα δεν έχει το θάρρος και την ειλικρίνεια να πράξει το ίδιο» σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος. Στο ίδιο μήκος και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκης δήλωσε: «Το “Spiegel”, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, αναγνωρίζει το λάθος και αποσύρει οριστικά τα άρθρα για τη δήθεν νεκρή Μαρία σε νησίδα του Εβρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους;»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα