Η Ζ. Μακρή στον δρόμο που χάραξε η Σπυράκη!

Διόρισε στο υπουργείο μετακλητή που έχει μαγαζί στον Βόλο. Πότε πηγαίνει στο γραφείο;

Φίλους και γνωστούς έχει διορίσει, μεταξύ άλλων, στο ιδιαίτερο γραφείο της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, κάποιοι εκ των οποίων ενδέχεται να έχουν προσληφθεί χωρίς να προσφέρουν κάποια εργασία.

Της Εμμανουέλας Τσουδερού

Συνολικά από το ιδιαίτερο γραφείο της κυρίας Μακρή έχουν περάσει τουλάχιστον 14 μετακλητοί υπάλληλοι, ενώ οι δέκα από αυτούς συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέχρι σήμερα. Ανάμεσα στους 10 αυτούς υπαλλήλους που παραμένουν στη θέση τους η πιο σκανδαλώδης περίπτωση είναι αυτή της Χαρίκλειας Βελαλή, η οποία διατηρεί κατάστημα ρούχων στον Βόλο, με τζιν.

Συγκεκριμένα, η πρόσληψη της κυρίας Βελαλή σε θέση συνεργάτη με αποδοχές «Μ.Κ. 13 της ΠΕ κατηγορίας» αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια στις 11 Φεβρουαρίου 2021. Σε αυτή την κατηγορία ο βασικός μισθός εκκινεί στα 1.800 ευρώ μεικτά και αφορά πτυχιούχους Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η κυρία Βελαλή έχει πράγματι πτυχίο, καθώς είναι φιλόλογος. Μάλιστα, εκτός από την επιχειρηματική δραστηριότητα που διατηρεί στον Βόλο, φαίνεται πως κάνει και ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά. Φυσικά, σύμφωνα με όσα ορίζει ο ν. 4622/2019 περί επιτελικού κράτους, η κατοχή της θέσης μετακλητού υπαλλήλου «δεν συνεπάγεται την αναστολή άσκησης του οικείου ελευθέριου επαγγέλματος ή λειτουργήματος».

Παχυλός μισθός

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο επαγγελματικές δραστηριότητες στον Βόλο κρατούν την κυρία Βελαλή, η οποία είναι στενή φίλη της κυρίας Μακρή, εξαιρετικά πολυάσχολη και ως εκ τούτου δεν έχει καθόλου χρόνο να ασκήσει τα υπηρεσιακά της καθήκοντα στο γραφείο της υφυπουργού, για τα οποία αμείβεται με έναν παχυλό μισθό για τα δεδομένα του μέσου Ελληνα. Αληθεύουν οι πληροφορίες; Πληρώνεται η κυρία Βελαλή χωρίς να ασκεί τα καθήκοντά της; Υπογράφει κάποιος το παρουσιολόγιό της; Υπάρχει περίπτωση να μην εμφανίζεται και όμως το παρουσιολόγιο να υπογράφεται; Στο λυκόφως της υπόθεσης της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη, η οποία κατηγορείται για απάτη επειδή, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές Αρχές, πληρωνόταν συνεργάτης της χωρίς να εμφανίζεται στην Ευρωβουλή, μήπως γίνονται επίκαιρα τα αντίστοιχα ερωτήματα και για τους μετακλητούς εργαζομένους στο Ελληνικό Δημόσιο;

Φυσικά, πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 2014, όταν η σημερινή υφυπουργός πολιτευόταν ως βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, η ρητορική της για τις προσλήψεις ημετέρων ήταν διαφορετική: «[…] είμαι έντιμη και το απέδειξα ασκώντας διοίκηση σε ένα υπουργείο. Οχι σαν ορισμένους άλλους συναδέλφους μου στη Μαγνησία. Αλλος διόριζε τον γιο του στη Βουλή, άλλη την ανιψιά της και πρόσφατα άλλη πολιτικός που ήταν κήνσορας για τα έξοδα των υπουργικών γραφείων διόρισε την κόρη της στη Βουλή». Και πράγματι η κυρία Μακρή δεν διόρισε τα παιδιά της. Αλλά…

Σύζυγος

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως μεταξύ των μετακλητών υπαλλήλων της κυρίας Μακρή είναι η Φωτεινή Ζυγούρη, η οποία είναι σύζυγος του προσωπικού δικηγόρου της υφυπουργού και επίσης δικηγόρος, αλλά και ο Τσιαγκλιώτης Κωνσταντίνος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2021 διατέλεσε γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ελλάδας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα