«Παραίτησαν» με… υποσχετική τον Χειμάρα για τις μπίζνες!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρήκε επαρκείς τις εξηγήσεις του βουλευτή για το σκάνδαλο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί ξανά στα ψηφοδέλτια

Παραίτηση με… υποσχετική για μια νέα υποψηφιότητα στη Φθιώτιδα στις προσεχείς εκλογές είναι η κίνηση του μέχρι χθες «γαλάζιου» βουλευτή Θέμη Χειμάρα να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα υπό το βάρος του σκανδάλου με τις συμβάσεις που υπέγραφε με το Δημόσιο ως ιδιοκτήτης εταιρίας -παρά το συνταγματικό ασυμβίβαστο- και οι οποίες του απέφεραν πάνω από 400.000 ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια.

Χθες ζητήθηκε από τον κ. Χειμάρα να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα και μαζί του επικοινώνησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Γιάννης Μπουγάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω και της ουσιαστικής έναρξης της προεκλογικής περιόδου, που σηματοδότησε με τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, δέχτηκε εισηγήσεις να τελειώσει το θέμα χωρίς αστερίσκους, με διαγραφή, καθώς τα νέα στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας δεν άφηναν περιθώρια παράτασης του σκανδάλου. Δεν το έκανε, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα στους βουλευτές γιατί δεν θέλησε να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής για τέτοιες υποθέσεις διαφθοράς, που, όπως φαίνεται, είναι συχνές στη Ν.Δ.

Διαμαρτυρίες

Επίσης, στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν αρχίσει να φτάνουν διαμαρτυρίες βουλευτών για καθυστερημένη αντίδραση, καθώς η υπόθεση είχε βγει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2020, έπειτα από καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς η ηγεσία του κόμματος να πάρει μέτρα.

Κυρίως οι διαμαρτυρίες εστίαζαν στο γεγονός ότι ακόμα μία φορά βουλευτής -μετά το σκάνδαλο του Ανδρέα Πάτση με τα «κόκκινα» δάνεια- βρίσκεται στον πυρήνα σκανδάλου για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά ήταν εν γνώσει της κομματικής και κυβερνητικής ηγεσίας, του κ. Μητσοτάκη δηλαδή και των συνεργατών του, οι οποίοι αδράνησαν. Ο Θέμης Χειμάρας γίνεται ο τρίτος βουλευτής που βρίσκεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από το 2019, μετά τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον Ανδρέα Πάτση. Και οι δύο αυτοί όμως κράτησαν τις έδρες τους, σε αντίθεση με τον Θέμη Χειμάρα, ο οποίος παρέδωσε την έδρα του.

Η χθεσινή παραίτηση έγινε πιο πολύ για να κατευνάσει την οργή που προκάλεσε στην κομματική βάση αλλά και σε όλο τον κόσμο η αποκάλυψη ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Θέμης Χειμάρας έκανε business με δημόσιο χρήμα, παρά για να στείλει ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι δεν γίνονται δεκτές τέτοιες συμπεριφορές. Οι απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών άφησαν ανοιχτό το θέμα να είναι ξανά υποψήφιος, καθώς -παρά την παραίτηση- βρήκε επαρκείς τις εξηγήσεις του για το σκάνδαλο. «Η παραίτηση του κ. Χειμάρα και οι εξηγήσεις που έχει δώσει όλο το προηγούμενο διάστημα καλύπτουν συνολικά το θέμα» δήλωσε, ρίχνοντας πέπλο προστασίας στον «γαλάζιο» βουλευτή, και ως συνήθως έριξε τα βέλη του στον… ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για υποκρισία.

Επίσης, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Χειμάρας, είπε: «Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. θα γίνει στην ώρα της, η συζήτηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, βρίσκεται σε εξέλιξη». Επίσης, και ο κ. Χειμάρας αναφέρει στη δήλωσή του ότι παραμένει «στην πρώτη γραμμή της μάχης με τη Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη για μια Φθιώτιδα ισχυρή». Επίσης, όταν ρωτήθηκε γιατί η Ν.Δ. δεν διέγραψε τον Χειμάρα, όπως έκανε με τον Πάτση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Οι διαφορές είναι πάρα πολλές. Ο κ. Πάτσης αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη βουλευτική του ιδιότητα και διαγράφηκε».

Τη θέση του στη Βουλή καταλαμβάνει η Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, που ήταν βουλευτής την περίοδο 2012-2015, ενώ στη Φθιώτιδα εκλέγονται ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Επιστολή

Ο κ. Χειμάρας ανακοίνωσε την απόφασή του με επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας δεν μπορεί να το πάρει κανείς στα σοβαρά, αφού επιμένει ότι το ασυμβίβαστο μεταξύ της επιχειρηματικής δραστηριότητας με το Δημόσιο και της ιδιότητας του βουλευτή δεν το γνώριζε και ότι ήταν απλώς μια ακούσια παράλειψή του… Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

Δεν θα επέτρεπα ποτέ ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα