Οργή κατά του Συρίγου για F-16 στην Τουρκία

Πυρ ομαδόν στον υφυπουργό Παιδείας από αντιπολίτευση και ομογένεια για τις εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις

Βάλλεται από παντού ο υφυπουργός Παιδείας, Αγγελος Συρίγος για τις αδιανόητες και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις του πως η Ελλάδα «θέλει η Τουρκία να πάρει F-16 από τις ΗΠΑ, αλλά όχι τώρα, σε βάθος χρόνου». Η επίμαχη δήλωση που προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης έφτασε μέχρι και το ελληνοαμερικανικό λόμπι, το οποίο κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να μην προμηθευτεί τα F-16 η Τουρκία.

Μιλώντας στο Open, ο ομογενής Εντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής του Hellenic American Leadership Council, χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις του Αγγελου Συρίγου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «τέτοια πράγματα ακούγονται μόνο από πράκτορες της Τουρκίας». Εξήγησε μάλιστα πως «ευτυχώς τον κύριο Συρίγο δεν τον γνωρίζει κανένας στην Ουάσινγκτον, ξέρω ότι δεν εκφράζει την άποψη ούτε του πρωθυπουργού ούτε του κυρίου Δένδια». Κάλεσε μάλιστα τον Αγγελο Συρίγο «να έρθει να μας εξηγήσει για ποιου λογαριασμό εξέφρασε τέτοια άποψη. Δεν είναι αυτές οι θέσεις της ομογένειας και οι θέσεις των φιλελλήνων στο Κογκρέσο. Με τη λογική του, γιατί να μην του δώσουμε και τα F35; Γι’ αυτό ήταν μια ανοησία».

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Παιδείας, ρίχνοντας νερό στον μύλο των παράλογων αξιώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε την περασμένη Πέμπτη μιλώντας στην ΕΡΤ πως συμφέρει την Ελλάδα η Τουρκία να προμηθευτεί, σε βάθος χρόνου, F-16 από τις ΗΠΑ, ισχυριζόμενος πως «εμείς θέλουμε να πάρει η Τουρκία τα F-16. Οχι τώρα… Σε βάθος χρόνου… Γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση», αναφέροντας μάλιστα: «Φανταστείτε μια Τουρκία η οποία έχει ρωσικά οπλικά συστήματα… δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει κανένας στην επιθετικότητά της έναντι ημών. Ενώ τώρα, συγκρατείται ως ένα βαθμό».

Σημειωτέον πως από την πρώτη στιγμή των απαράδεκτων δηλώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με σφοδρότητα, αποκαλώντας τον Αγγελο Συρίγο «λαγό» του πρωθυπουργού και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πολιτική πιστού και προβλέψιμου συμμάχου των ΗΠΑ. Χθες το βράδυ αντέδρασε με οξύτητα και η Χαριλάου Τρικούπη, μέσω του τομέα Αμυνας, αναφέροντας πως «οι περιστάσεις που ζούμε, ειδικά στα εθνικά και αμυντικά μας θέματα, δεν επιτρέπουν μια αλλοπρόσαλλη κυβερνητική φλυαρία», καλώντας την κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση και να διορθώσει εμπράκτως τη διεθνή ζημιά που προκαλούν για τη χώρα οι «απερίσκεπτοι» υπουργοί της.


Ο Καλίν μιλάει για συμφωνία!

Μια περίεργη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν, που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι στις 18 Δεκεμβρίου επιτεύχθηκε κάποιου είδους συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας μέσω του ιδίου και της διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αννας Μαρίας Μπούρα!

«Τον περασμένο μήνα είχα συνάντηση με την Ελληνίδα ομόλογό μου στις Βρυξέλλες και ο Γερμανός ομόλογός μου ήταν σε αυτή τη συνάντηση. Προτιμούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις εντάσεις και συγκρούσεις προχωρώντας στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήραμε εκεί για επίλυση των ζητημάτων και μείωση των εντάσεων μέσω ειρήνης και διαπραγματεύσεων. Αλλά όταν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων, παραβίαση συνόρων ή παρενόχληση κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν διστάζει να απαντήσει σε αυτές» ήταν η δήλωσή του.

Σε ποιες αποφάσεις αναφέρεται άραγε; Και γιατί κανείς στην Ελλάδα (ούτε η Βουλή) δεν έμαθε κάτι σχετικό; Αραγε το ΥΠΕΞ το γνωρίζει; Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι το Μαξίμου διεξάγει μυστική διπλωματία με τους Τούρκους, πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα