Ο Κοτσώνης σε σύσκεψη (!) δικαστών στο Βερολίνο

Ο σύντροφος Σακελλαροπούλου απαίτησε και πέτυχε να λάβει μέρος στην εκδήλωση που θα γίνει στο περιθώριο της επίσκεψης της Προέδρου

Α κούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά είναι η απόλυτη αλήθεια! Ο Παύλος Κοτσώνης, σύντροφος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και σύμβουλος στο κτίριο της Ηρώδου Αττικού, αξίωσε (και πέτυχε) να συμμετάσχει σε σύσκεψη με Γερμανούς δικαστές. Η σύσκεψη θα συγκληθεί με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης της Προέδρου στο Βερολίνο, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου της Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Οταν κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης στην Ηρώδου Αττικού ετέθη το ζήτημα τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο κ. Κοτσώνης στη γερμανική πρωτεύουσα, ο ίδιος φέρεται ότι απάλλαξε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες από περιττές σκέψεις. Πρότεινε να συναντηθεί με την κυρία Ελκε Μπιντενμπέντερ, σύζυγο του Γερμανού προέδρου, όχι σε κάποιο μουσείο ή σε φιλανθρωπική εκδήλωση (όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις παράλληλα με το πρόγραμμα των δύο επισήμων), αλλά στο γραφείο της. Και όταν ετέθη το ερώτημα γιατί η συνάντηση πρέπει να γίνει στο γραφείο της κυρίας Μπιντενμπέντερ, η απάντηση ήταν ότι είναι περίπου «συνάδελφοι». Γιατί ο κ. Κοτσώνης έχει διατελέσει σύμβουλος Επικρατείας και, μετά την παραίτησή του από το δικαστικό σώμα το 2006 και ως το 2020, εργαζόταν ως δικηγόρος στις Βρυξέλλες, ενώ η κυρία Μπιντενμπέντερ είναι διοικητική δικαστής στο Βερολίνο, διατελούσα εν αδεία όσο ο σύζυγός της κατέχει το ύπατο αξίωμα.

Αν και το διπλωματικό πρωτόκολλο παραβιάζεται διπλά, αφού η σύζυγος δεν εξομοιώνεται με τον σύντροφο και αφού μία εν ενεργεία δικαστικός δεν εξομοιώνεται με έναν παραιτηθέντα πρώην συνάδελφό της, ίσως θα μπορούσε να γίνει μία εξαίρεση. Ωστόσο μία τέτοια «απλή» συνάντηση φαίνεται πως δεν είναι αρκετή για τον αγαπημένο της κυρίας Σακελλαροπούλου. Γι’ αυτό κρίθηκε πως πρέπει να γίνει κάτι πιο τιμητικό και φανταχτερό.

Αναζητούν εθελοντές

Η επιπλέον ιδέα είναι να παραστούν στη συνάντηση και άλλοι (λέγεται πέντε ή έξι) Γερμανοί δικαστές, δικηγόροι και καθηγητές Νομικής, ώστε να ανταλλάξουν επιστημονικές απόψεις με τον κ. Κοτσώνη! Μπροστά στην επιμονή της ελληνικής πλευράς και για να μην προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο, οι αρμόδιοι της γερμανικής εθιμοτυπίας αποφάσισαν να αποδεχθούν το αίτημα και τώρα αναζητούν εθελοντές, για να μετάσχουν στη σύσκεψη.

Η νομική επέλαση του κ. Κοτσώνη στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί μόλις τρεις ημέρες μετά την πρωτοφανή και αντιθεσμική πρωτοβουλία της κυρίας Σακελλαροπούλου να συγκαλέσει σύσκεψη στο γραφείο της, την προσεχή Δευτέρα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής Δικαιοσύνης, παρακάμπτοντας τον αρμόδιο υπουργό και ολόκληρη την κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο γενικός επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα