Μονόδρομος η παραίτηση για Φλώρο – Παναγιωτόπουλο

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, η ΕΥΠ παρακολουθούσε τις ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος φαίνεται να ομολογεί ότι έστησε παγίδα στον υπουργό Αμυνας

Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό βάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», που φέρνει νέα δεδομένα στο προσκήνιο για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Κατά την έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται το δημοσίευμα, ο επικεφαλής του Στρατεύματος ερευνάτο για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αγοράστηκε ακίνητο στην περιοχή του Παπάγου. Γίνεται, συγκεκριμένα, λόγος για «εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του στρατηγού Φλώρου», καθώς -όπως αποκαλύπτεται- η έκθεση αναφέρει πως «σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου αντί €1.200.000, στο οποίο ποσό τα 600.000 € πληρώθηκαν “μαύρα”.

Επιπλέον, η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία αντί των 1.500 €, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο νέο δημοσίευμα της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη υποστηρίζεται πως το υλικό της παρακολούθησης του στρατηγού Φλώρου αποκαλύπτει την πλήρη παρακρατική λειτουργία, αφού στις εκθέσεις παρακολούθησης δεν υπάρχει καμία αναφορά που να δικαιολογεί ότι ο έλεγχός του σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια. Μάλιστα, επισημαίνεται πως σε μία από τις αναφορές γίνεται λόγος για «εξωτερικές πληροφορίες», επομένως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν βρισκόταν μόνο σε τηλεφωνική παρακολούθηση, αλλά υπήρχε από την ΕΥΠ ευρύτερη επιχείρηση παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών για το πρόσωπό του.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας αποκάλυπτε πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με τον κωδικό «στόχος 519c», κατά τα πρότυπα του Κωστή Χατζηδάκη, που ήταν ο «στόχος 5046c», και μάλιστα είχε επισημανθεί ήδη από τότε πως, σύμφωνα με πληροφορίες από την εθνική υπηρεσία, η παρακολούθηση δεν σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια, αλλά με τις προμήθειες οπλικών συστημάτων και τα οικονομικά στοιχεία του. Αξίζει να σημειωθεί πως στο χθεσινό ρεπορτάζ της η εφημερίδα αποκάλυπτε -πάντοτε επικαλούμενη την έκθεση της ΕΥΠ- πως οι σχέσεις του Κωνσταντίνου Φλώρου με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο δεν ήταν και οι καλύτερες, καθώς σε συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αντώνη Οικονόμου ο κ. Φλώρος φαίνεται να ομολογεί ότι έστησε μέχρι και παγίδα στον υπουργό, με σκοπό να τον εκθέσει. Επιπροσθέτως, ο κ. Φλώρος φαίνεται να υποψιαζόταν πως μπορεί να έχει πέσει θύμα παρακολούθησης και για αυτό εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις συνομιλίες του.

Μετά και τις νέες αποκαλύψεις, γεννάται ευλόγως το ερώτημα για ποιον λόγο δεν παραιτείται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Οχι μόνο δεν αντέδρασε όταν πρωτοενεπλάκη το όνομά του, αλλά και στη συνέχεια, όταν πλέον δημοσιεύτηκαν και οι αποδείξεις για τον κοριό που του είχε βάλει η κυβέρνηση. Ευλόγως αναρωτιέται κανείς γιατί δεν αποφασίζει να απομακρυνθεί.

Η εύκολη απάντηση που έρχεται στα χείλη όλων είναι ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος αποφάσισε να συνθηκολογήσει με τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου επειδή η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η θητεία του θα ανανεωθεί για ακόμα έναν χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, στον απόηχο του νέου δημοσιεύματος, καθίσταται πλέον σαφές πως δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του και να συμπεριφέρεται σαν να μην τρέχει τίποτα από τη στιγμή που υπάρχουν πλέον δημοσιευμένες αποδείξεις ότι η έκθεση των υπηρεσιών τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι στου Παπάγου χρησιμοποιώντας «μαύρο» χρήμα, αφήνοντας την ίδια ώρα αιχμές για συνομιλίες που υποκρύπτουν άνομες ενέργειες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα