Ο Σαμαράς που έδωσε σόου και οι πολιτικοί που έδωσαν «παρών»

Αντίθετα με τους «γαλαζοαίματους» προσκεκλημένους της κηδείας, οι οποίοι έτυχαν θερμότατης υποδοχής από τους συγκεντρωμένους πολίτες, οι Ελληνες πολιτικοί που βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών έγιναν δεκτοί άλλοτε με «χλιαρές» αντιδράσεις και άλλοτε με αποδοκιμασίες!

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή της άφιξης των εκπροσώπων της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου και Λίνας Μενδώνη στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου βρισκόταν από νωρίς χθες το πρωί η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, για όποιον επιθυμούσε να αποτίσει φόρο τιμής. Βλέποντάς τους, το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να τους γιουχάρει, φωνάζοντας παρατεταμένα «ουου», πιθανότατα επειδή εκπροσωπούσαν επίσημα την κυβέρνηση, που αποφάσισε να μην αποδοθούν στον τέως βασιλιά τιμές αρχηγού κράτους, αλλά να ταφεί ως ιδιώτης.

Από όσους πολιτικούς είπαν το ύστατο «χαίρε» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, μόνο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο, που μόλις τον είδε να κατευθύνεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Εξάλλου, ο ίδιος είχε προαναγγείλει από την περασμένη Κυριακή ότι θα απέτιε φόρο τιμής στον άλλοτε μονάρχη. Μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό ήταν οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Στη Μητρόπολη βρέθηκαν, επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μαζί με τη σύζυγό του, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και Θανάσης Δαβάκης, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πρώην βουλευτές κ.ά.

Λίγο μετά τις 9 έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών και η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ο τέως μονάρχης είχε βαφτίσει την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και είχαν ιδιαίτερα στενή σχέση. Τέλος, ανάμεσα στους επισήμους που έδωσαν το «παρών» στο τελευταίο κατευόδιο στον Κωνσταντίνο ήταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Ευγενία Μανωλίδου, η οποία εκπροσώπησε τον σύζυγό της Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, όμως χθες βρισκόταν στο εξωτερικό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα