Γαλλική καταδίκη των τουρκικών απειλών

Εξαιρετικό υπήρξε το κλίμα κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικής Αμυνας του ελληνικού Κοινοβουλίου με την επιτροπή Εξωτερικών της Γαλλικής Γερουσίας αναφορικά με τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι βουλευτές συνηγόρησαν υπέρ των ελληνικών θέσεων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Η Επιτροπή Εθνικής Αμυνας της ελληνικής Βουλής συνεχίζει το μπαράζ συνεδριάσεων με τις αντίστοιχες επιτροπές ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, προκειμένου να επικοινωνήσει στους Ευρωπαίους τις συνεχείς ύβρεις και τις απαράδεκτες απειλές της Αγκυρας.

Η χθεσινή συνάντηση με τους Γάλλους ήταν απολύτως ουσιαστική, καθώς φαίνεται πως αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και πως στέκονται στο πλευρό της χώρας μας, καταδικάζοντας τον επικίνδυνο αναθεωρητισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, έπειτα από την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στη Βουλή βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους στα αποτελέσματα της συνεδρίασης, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους.

Ο «γαλάζιος» Θεόδωρος Ρουσόπουλος εξήγησε πως τα τελευταία δύο χρόνια οι βουλευτές της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων έχουν ενημερώσει πάνω από 20 ευρωπαϊκά Κοινοβούλια για την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο. «Σήμερα συνεδριάσαμε μέσω τηλεδιάσκεψης με τους συναδέλφους μας της γαλλικής γερουσίας, οι οποίοι όχι απλώς γνωρίζουν τα θέματα σε βάθος, αλλά μας δήλωσαν ευθέως ότι συμπαρίστανται στην Ελλάδα» ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Οσο για τον Γιώργο Κατρούγκαλο (ΣΥΡΙΖΑ), εξήγησε πως κατά την εισήγησή του επισήμανε πως δεν είναι διμερές θέμα η τουρκική προκλητικότητα, ενώ σχολίασε πως η Γαλλία έχει και ίδια συμφέροντα απέναντι στην ακραία συμπεριφορά των γειτόνων μας. Ο δε Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) δήλωσε πως οι Γάλλοι «ήταν απολύτως ενήμεροι για το ότι η Ελλάδα απειλείται με πόλεμο από την Τουρκία και στέκονται δίπλα μας, αναγνωρίζουν την απειλή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα