Ο Μητσοτάκης στο Φόρουμ του Νταβός

Στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), που διεξάγονται σήμερα και αύριο στο Νταβός της Ελβετίας, συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βασικός στόχος της φετινής παρουσίας του κ. Μητσοτάκη είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την ελληνική οικονομία έπειτα από δέκα χρόνια, γεγονός που -όπως λένε κυβερνητικές πηγές- είναι πολύ κοντά ΣΤΟ να επιτευχθεί.

Ευχής έργον για τον πρωθυπουργό θα ήταν να επιτευχθεί πριν από τις εκλογές, μέσα στον Απρίλιο. Το πρόγραμμα των επαφών του πρωθυπουργού δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι χθες το βράδυ, ολόκληρη όμως η Πέμπτη είναι κλεισμένη για διμερείς και πιο διευρυμένες συναντήσεις και συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ, ενώ στο πλαίσιο του Φόρουμ αναμένεται να έχει μια συζήτηση με τον δημοσιογράφο του CNN και της «Washington Post» Φαρίντ Zακάρια.

Το επιτελείο του έχει προετοιμάσει διεξοδικά την παρουσία στο Φόρουμ του 2023, με γνώμονα την κεφαλαιοποίηση της μέχρι στιγμής κυβερνητικής θητείας και την επιβεβαίωση της ενίσχυσης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας. Υπό αυτή την έννοια, η φετινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υψηλού επιπέδου διεθνή συνάντηση των επικεφαλής κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών παραγόντων έχει και στρατηγικό χαρακτήρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα