Στον φράχτη του Εβρου πρεσβευτές 27 χωρών της Ε.Ε.

Πλήρη γνώση όσων συμβαίνουν στον Εβρο θα λάβουν οι πρέσβεις 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι θα βρεθούν το προσεχές Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Οι πρέσβεις από χώρες της Ε.Ε., των συνδεδεμένων χωρών με τη συνθήκη Σένγκεν και της Βρετανίας θα συναντηθούν με την ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το σχέδιο «Ακρίτας», τις ασύμμετρες απειλές που δέχεται η χώρα μας από την Τουρκία με την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού, καθώς και την επέκταση του φράχτη στον Εβρο.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

11.30: Καλωσόρισμα αντιπροσωπίας πρέσβεων και εκπροσώπων τοπικών Αρχών από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο στο Νομαρχείο.

11.45-12.45: Ομιλία υπουργού Προστασίας του Πολίτη – Παρουσίαση μεταναστευτικού ζητήματος και ενεργειών ελληνικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την προστασία των εξωτερικών συνόρων. Παρουσίαση επιχειρησιακών παραμέτρων και ενεργειών αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών από την Ελληνική Αστυνομία, από επικεφαλής Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων, υποστράτηγο Δ. Μάλλιο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με όλους τους προσκεκλημένους.

Στις 13.00 θα γίνει η αναχώρηση για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στην περιοχή Φερών του Εβρου και 13.20-14:00 η επίσκεψη στον φράχτη, στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εκεί θα γίνει και η ενημέρωση της ξένης αντιπροσωπίας για την επέκταση του φράχτη και το σχέδιο «Ακρίτας» από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Αν. Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγο Π. Συριτούδη. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και οι ξένοι πρέσβεις θα αποχωρήσουν το απόγευμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα